Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (06.11.)

2016. június 11. - Orosdy Dániel

Sugarlandi hajtóvadászat
Steven Spielberg szerethető mozis debütje. Road movie-ba oltott dramedy Goldie Hawn, Ben Johnson és Michael Sacks főszereplésével, kb. a Bonnie és Clyde matinéváltozata.
Vetítik: Viasat6 - 14:05

A leghosszabb nap
Háborús klasszikus a partraszállásról, sztárok tömegével.
Vetítik: RTL Klub - 14:15

Kaland
Romantikus dráma Márai Sándor műve nyomán, Gerd Böckmann, Marozsán Erika és Csányi Sándor főszereplésével. További szereplők: Eperjes Károly, Törőcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Moór Marianna, Szilágyi Tibor, Tordai Teri, Kautzky Armand, Pogány Judit, Ubrankovics Júlia, Galkó Balázs.
Vetítik: Duna - 14:50

Percy Jackson - Szörnyek tengere
Az isteni gyerekfantasy folytatása. (BS)
És akik név szerinti említést érdemelnek: Alexandra Daddario, Stanley Tucci.
Vetítik: TV2 - 19:00

Minden kút Rómába vezet
Egy New York-i nő (Kristen Bell) szerelemi kalandjai Rómában A szellemlovas (!) rendezőjétől. (BS)
Szerelem és mágia – csilingelő hívószavak ezek a női lélek számára, sajnálatos azonban, hogy a Minden kút Rómába vezet élvezeti értéke a heti horoszkóprovat végignyálazásának gyönyörét sem üti meg. (Alföldi Nóra kritikája a Filmvilág 2010/04. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 19:50

A szerelem markában
Romantikus vígjáték adekvát színészgárdával (Chris Evans, Michelle Monaghan, Topher Grace, Aubrey Plaza, Luke Wilson).
Vetítik: TV2 - 21:10

szerelem_markaban.jpg

Ryan közlegény megmentése
"A Ryan közlegény hitelessége (...) finoman szólva kétes, viszont a giccsesebb jelenetektől eltekintve háborús akciófilmként abszolút megállja a helyét, sőt, ebben a műfajban a kiemelkedő darabok közé sorolható."
Steven Spielberg egyebek mellett 5 Oscart (köztük a legjobb rendezőnek és operatőrnek járót) begyűjtő klasszikusának főszereplői Tom Hanks, Edward Burns, Matt Damon és Tom Sizemore. Feltűnik még: Barry Pepper, Adam Goldberg, Vin Diesel, Giovanni Ribisi, Jeremy Davies, Ted Danson, Paul Giamatti, Dennis Farina, Bryan Cranston.
Vetítik: Duna - 21:20

Pi élete
Ang Lee nagy sikert aradott drámája, mely Oscar-latolgató szerzőinket csak részben nyűgözte le:
"vulgárfilozófiai ömlengései is túl könnyűek az év filmje szimbolikus címkéjéhez" (HZ)
"nem túl merész a feltételezés, hogy Yann Martel regényét (...) lehetett a legnehezebb adaptálni" (BS)
"Claudio Miranda (Pi élete) és Roger Deakins (Skyfall) egyaránt lenyűgöző kompozíciókat varázsoltak a vászonra - kár, hogy nem lehet megosztani az Oscart." (BS)
"A Pi élete cukros 3D-giccse tipikusan olyan operatőri munka, amit imádnak a tengerentúlon." (HZ)
Vetítik: TV2 - 23:15

A gyanú árnyékában
Alfred Hitchcock klasszikus thrillere Teresa Wright, Joseph Cotten és Hume Cronyn főszereplésével.
Vetítik: Duna - 00:05

Terítéken a nő
Színekből, dallamokból, illatokból építkezik a film. Hogy mégis több, mint az országimázs-központ megrendelésére készített promo, az a két főszereplő – az Almodóvar-üdvöske, Penelope Cruz és a számunkra ismeretlen sorozat-színész, Murilo Benicio –, illetve a színészeire koncentráló dramaturgia és rendezés érdeme. (...) Az ízléssel megfestett képeslapon lassan feltűnnek az emberi arcok is. Senkit sem érhet váratlanul, hogy közülük is a legmaradandóbbak a törékenységet a latinos vitalitással ötvöző Cruz kisasszony arcai. Legyen éppen durcás, vigasztalásra váró, széles mosolyú vagy lebiggyedt ajkú – a Cruz-pofival nehéz betelni. Végül is a Terítéken a nő – konyhai hasonlattal élve – jóízű film. Nagyon édes, de szacharinmentes szórakozás. (Köves Gábor)
Vetítik: RTL Klub - 00:30

Brian élete
Always Look On The Bright Side Of Life! Még ha nem is könnyű, sőt.
Vetítik: m2 - 01:05

Rémálom az Elm utcában
Az 1984-es Wes Craven-alapfilm laza remake-jének tekinthető idei Rémálom sajnos sem látványosság szempontjából, sem a történet tekintetében nem emelkedik ki az elmúlt évek tinihorror-trendjéből – mindössze szokatlanul sötét hangneme révén lóg ki pár centivel a sorból. (Varró Attila)
A stáb azért nem rossz: a főszerepeket Jackie Earle Haley és Rooney Mara alakítja, a forgatókönyvön dolgozott Wesley Strick is.
Vetítik: RTL Klub - 02:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr228798854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása