Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (06.03.)

2016. június 03. - Orosdy Dániel

A szélhámos
Esztergályos Károly tévéfilmje Rodolfo Usigli műve nyomán, többek között Bárdy Györggyel, Huszti Péterrel, Mihályi Győzővel, Papadimitriu Athinával, Dózsa Lászlóval, Máriáss Józseffel, Kautzky Józseffel, Juhász Jácinttal, Mensáros Lászlóval és Kránitz Lajossal.
Vetítik: Duna World - 11:40

Lánybúcsú
Egy elfajuló leánybúcsú története az elsőfilmes Leslye Headland rendezésében. Szereplők: Kirsten Dunst, Isla Fisher, Lizzy Caplan, Rebel Wilson. (BS)
A film fő vezérfonala az alpári poénoktól sem mentes csajos gonoszkodás, a Másnaposok sikerhullámát meglovagolva főképp a nagy nap előtti ádáz ámokfutásra koncentrál (kokain, sztriptízbár, catfight), az alaphangulatot pedig természetesen itt is az a toposz szolgáltatja, hogy a nők kivetkőznek magukból, ha oltár kerül a látómezőjükbe. (Kovács Kata)
Vetítik: Cool - 21:10

Bizsergés
Az ilyen filmeket a tévében adnám. (...) A tanárnő és egykori tanítványa, a templomi orgonista kalandnak induló románca hivatott borzolni az ötórai teához szokott kedélyeket: tipikus lovászfiú-úrihölgy kapcsolat, társadalmi rangban, korban, minden szempontból nagy a távolság, ez még a bizalmas barátnőknek is sok, képzelhetjük, mit szólna hozzá a város apraja-nagyja. A Bizsergés egy nem túl izgalmas tabut igyekszik a középosztály köreiben játszódó angol vígjátékok modorában finoman feszegetni, de a filmbe nagyjából annyi életszerűség szorult, mint az Ikea-katalógus családi együttlétet demonstráló képsorozatába. (Köves Gábor)
Vetítik: TV2 - 21:20

Chéri - Egy kurtizán szerelme
A Stephen Frears - Christopher Hampton páros (Veszedelmes viszonyok, A gonosz csábítása) Arany Medvére jelölt romantikus filmje Michelle Pfeifferrel (aki már a Veszedelmes viszonyokban is alkotótársuk volt), valamint Rupert Frienddel és Kathy Bates-szel.
Vetítik: Péntek - 00:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr628761846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása