Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (05.21.)

2016. május 21. - Orosdy Dániel

Kémek, mint mi
John Landis remek vígjátéka az azóta sajnos eltűnt Chevy Chase-szel és Dan Aykroyddal a főszerepben. A Bob Hope -- Bing Crosby Road-filmjei előtt tisztelgő szatirikus komédiában néhány másodpercre feltűnik Terry Gilliam, Ray Harryhausen, Sam Raimi, Joel Coen, Michael Apted, B.B. King, Larry Cohen és Costa Gavras.
Vetítik: Viasat6 - 14:25

Invictus - A legyőzhetetlen
Invictus, azaz „Legyőz(het)etlen” a címe Clint Eastwood (...) filmjének, amely a Dél-Afrika-i rögbi csapat 1995-ös menetelése kapcsán meséli el a csapatkapitány és Nelson Mandela, az ország akkori elnökének barátságát, Matt Damon és Morgan Freeman főszereplésével. A csapat sikere hozzájárult ahhoz, hogy alig egy évvel az apartheid rendszer bukása után csökkenjen az afrikai ország megosztottsága. A filmmel kapcsolatban, a rendező személye, Freeman alakítása és a téma miatt már most Oscar-esélyeket emlegetnek a jól értesültek. (BS) Update: a főszereplőket jelölték is a díjra, de egyikük sem nyert, viszont egyébként nem panaszkodhat Eastwood az Invictus miatt, szépen kidekorálták díjakkal és jelölésekkel.
Vetítik: RTL Klub - 15:15

A kard
Dömölky János emlékezetes szatírája Csurka István, Jékely Zoltán és a rendező forgatókönyve alapján, Haumann Péter, Szemes Mari, Őze Lajos, Kállai Ferenc és Sinkovits Imre főszereplésével. (Csurka és Dömölky a következő évben a szintén elsőrangú Amerikai cigarettán dolgozott együtt.)
Vetítik: Duna - 15:40

Krokodil Dundee
Minden idők legsikeresebb ausztrál filmjeinek egyike. A főszerepben: Paul Hogan.
Vetítik: Duna - 20:40

kroko_dundee.png

Elrabolva 3
A Taxi és a Szállító utolsó cseppig kivéreztetett szériáihoz hasonlóan az Elrabolva-filmek minősége is meredeken zuhant és most a földbe csapódott.* Reméljük, a harmadik résszel a sorozat végleg kiszenvedett. Nem lenne jó megérni, hogy a családmentő főhős a jegyre áldozott forintjaink mellett végül önmagát is elrabolja. (Huber Zoltán)
Szereplők: Liam Neeson, Forest Whitaker, Maggie Grace, Dougray Scott.
* Szerintem a 2. részhez képest inkább emelkedett a nívó, de az biztos, hogy nem hiányzik még egy film szigorú Mills-szel.
Vetítik: TV2 - 21:25

Förtelmes főnökök
A műfaj, ahogy a címből sejthető: vígjáték. A történet: három, főnökeik által sűrűn abúzált beosztott (Jason Bateman, Jason Sudeikis és Charlie Day) úgy dönt, hogy megszabadulnak végre feletteseiktől (Jennifer Aniston, Kevin Spacey, Colin Farrell), és hogy ne keveredjenek gyanúba nem a saját, hanem egymás főnökeit tennék el láb alól. (BS)
Szűk időintervallumba zsúfolt meredek fordulatok és zsáner-kézikönyvből ollózott muszáj-gegek (kokainba tüsszentéstől a fogkefe-gyalázásig), megkésett férfiavatási rituálék gyanánt szolgáló erőpróbák és kizárólag szexuális fogékonyságuk alapján definiált női szereplők, valamint sok-sok merész beszólás, ami a Hó hull a cédrusra idején bizonyára még botrányosan politikailag inkorrektnek számíthatott. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2011/08. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 21:30

Quimby: Aréna 2011 1. rész
Ékszerelmére! Most múlik pontosan?! Én már nem muzsikálok...
Vetítik: ATV - 23:15

Sanctum
James Cameron produceri közreműködésével készült amerikai-ausztrál kalandfilm. Nem túl meglepő módon leginkább A mélység titka sci-fi-mentes, gyenge utánzatának tűnik.
Vetítik: Duna - 00:20

Egy baleset anatómiája
John Fawcett elismert tévéfilmje. Varga Zoltán így emlékezett meg róla Életút-kereszteződések című írásában (NÉMI SPOILERrel): "a központi karakterek egyazon térben és időben való elhelyezése biztosít lehetőséget, hogy – legkésőbb a fináléban – a párhuzamosok ténylegesen találkozzanak. Ez viszont akár végzetes is lehet, s legalább az egyik karakter történetét befejezheti – miként ez tapasztalható John Fawcett Egy baleset anatómiája című feszült tévéfilmjében, amely egy nem teljesen véletlen karambol előzményeit veszi szemügyre, végigtekintve a kocsikat vezető nők egy napján. Sorsuk a tragikus találkozásban ér össze, addig pedig a párhuzamos elbeszélések logikája alapján nyerünk bepillantást életükbe, ütköztetve ezzel – még mielőtt ez fizikailag is megtörténne – két merőben eltérő életvitelt és szociális helyzetet."
Vetítik: RTL Klub - 01:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr678735686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása