Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (05.16.)

2016. május 16. - Orosdy Dániel

Hazai pálya
Palásthy György szatirikus vígjátéka Bencsik Imre forgatókönyvéből, Csákányi Lászlóval, Hacser Józsával, Latinovits Zoltánnal, Pécsi Sándorral, Horváth Terivel, Sztankay Istvánnal, Tompa Sándorral.
Vetítik: Duna World - 11:25

Párosban a városban
Egy Neil Simon jegyezte Jack Lemmon-vígjáték feldolgozása Steve Martin, Goldie Hawn és John Cleese főszereplésével.
Vetítik: Duna - 19:25

Rob Roy
Michael Caton-Jones szerethető kalandfilmje Sir Walter Scott regénye és Alan Sharp forgatókönyve nyomán.
Vetítik: Duna - 21:00

A túlélő
[Peter] Berg tisztességes iparos, nem etet pacifista maszlaggal: A túlélő szégyentelen propagandafilm a keményen küzdő amerikai katonákról, akik az életük árán is megvédelmezik a szegény kecskepásztorokat a világ túlsó végén. A megtörtént eseményeken alapuló, ám azokat a hollywoodi fantáziavilághoz igazító történetben négy jobb sorsa érdemes tengerészgyalogost [Mark Wahlberg, Taylor Kitsch, Emile Hirsch, Ben Foster] dobnak le az afganisztáni hegyekben egy veszedelmes tálib hadúr kiiktatására, ám az akció kudarcot vall. A királyságot is jegyző Berg nem kezdő a Közel-Keleten, és roppant hatásosan tálalja a tálib túlerő ellen tehetetlen amerikaiak kilátástalan küzdelmét. (Kovács Marcell)
Vetítik: Film+ - 21:00

Hungarian Rhapsody - Queen - Live in Budapest (alias Magic - Queen in Budapest)
Zsombolyai János méltán népszerű koncertfilmje. Operatőr: Ragályi Elemér.
Vetítik: m2 - 21:00

queen.jpg

Donkey Xote
Bánovits Ottó rövidfilmje, többek között Kovács Lajossal.
Vetítik: Duna World - 21:30

Szerelem és más drogok
A többnyire férfiasabb műfajokban jeleskedő Edward Zwick (Szükségállapot, Az utolsó szamuráj, Véres gyémánt) romantikus filmet rendezett egy dokuregény alapján (Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman). Jake Gyllenhaal alakítja a Férfit, Anne Hathaway a Nőt. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:50

Motel 3.
A mozikat immár elkerülő, de meglepően színvonalas folytatást a korábbi részek producere, Scott Spiegel rendezte, a főszerepben Kip Pardue látható, feltűnik Thomas Kretschmann is.
Vetítik: Film Mánia - 23:10

Conan, a barbár
John Milius legnagyobb sikere: az Arnold Schwarzenegger pályáját meghatározó (egyik) mozi, Robert E. Howard fantasy történeteinek feldolgozása.
VAGY
Schwarzenegger fantasy-klasszikusát is utolérte a végzete: remake készült belőle, méghozzá 3D-ben, kevésbé ismert színészekkel, és egy hasonló újrákra szakosodott rendező (Marcus Nispel) közreműködésével. A közönség és a kritika egyelőre nem nagyon lelkesedik érte. (BS)
Vetítik: Film+ - 23:25

Ne ébreszd fel az alvó zsarut!
José Pinheiro krimije a forgatókönyvbe szokás szerint belenyúló Alain Delon főszereplésével. További szereplők: Michel Serrault, Serge Reggiani, Bernard Farcy, Philippe Nahon, Olivier Marchal.
Vetítik: Duna - 00:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr668717324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása