Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (05.08.)

2016. május 08. - Orosdy Dániel

Drágám, a kölyök marha nagy lett!
A Drágám, a kölykök összementek! folytatása Randal Kleiser (Grease, A kék lagúna) rendezőtől. A "kötelező kulthorrorista" az írók között ezúttal nem Stuart Gordon és/vagy Brian Yuzna, hanem Thom Eberhardt (Az üstökös éjszakája). Kultikus arcok a színészgárdából: Rick Moranis, Lloyd Bridges, Bill Moseley.
Vetítik: Duna - 13:50

King Kong
Peter Jackson álomprojektje, azaz a nagy klasszikus sztárokkal megpakolt (Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Colin Hanks, Andy Serkis stb.) második remake-je.
Vetítik: Viasat3 - 14:45

A lázadó
Az Éhezők viadala-klónként bemutatkozó A beavatott-trilógia második része a kiválasztottságra és a különlegességre fókuszáló young adult-filmek vegytiszta tételmondatait sűríti két órába. Ez némi távolságtartással felettébb szórakoztató és tanulmányozásra méltó. Az abszurd itt a magát halálosan komolyan vevő forgatókönyv és a filmet a szándékolatlan műfajparódia határára sodró kijelentések között feszül. (...) Pedig az első rész sikere hatására az első két Alkonyat-filmmel befutó Summit Entertainment érzékelhetően több pénzt fektetett a filmbe: az akciójelenetek látványosabbak és lendületesebbek. (Sándor Anna)
Vetítik: TV2 - 19:50

A következő három nap
Miután Paul Haggis rendezőként elkészített két komoly társadalmi-politikai témát boncolgató drámát (Ütközések, Elah völgyében), harmadszorra egy „szimpla” thrillert forgatott, méghozzá egy 2008-as francia film remake-jét. A történet szerint a Russell Crowe által alakított egyetemi tanár megkísérli gyilkosságért 2 évre elítélt feleségét (Elizabeth Banks) kiszabadítani a börtönből. (BS)
Az író-rendező Haggis többnyire jelenetről jelenetre, olykor sorról sorra, képről képre ismétli Fred Cavayé 2008-ban készült, Pour elle című filmjének forgatókönyvét, ugyanonnan ugyanoda jut el, igaz másfél óra helyett két óra alatt. (Nevelős Zoltán kritikája a Filmvilág 2011/01. számában olvasható.)
Vetítik: Cool - 20:45

James Bond: A világ nem elég
Brosnan még tartja magát! Karakterek: Ian Fleming. Rendező: Michael Apted. Főgonosz: Robert Carlyle. Bond-csajok: Denise Richards, Sophie Marceau, Serena Scott Thomas. M: Judi Dench. Q: Desmond Llewelyn. Miss Moneypenny: a jónevű Samantha Bond. További szereplők: Robbie Coltrane, John Cleese, Ulrich Thomsen, Goldie. Betétdal: Garbage.
Vetítik: Duna - 21:00

vilag_nem_eleg.jpg

A szerelem három évig tart
A francia sztárszerző és kritikus, Frédéric Beigbeder első saját rendezése – és egyúttal önadaptációja – már címében idézőjelbe tesz mindent, ami a későbbiekben következik, a sziporkázó se veled-se nélküled minden pillanata fölött ott lebegtetve a hormon alapú boldogság szigorúan korlátozott időtartamának lehetőségét, ám végül mégsem tudja kivonni magát a könnyed feloldódásban rejlő eszképizmus alól.
Már az első nagyobb volumenű Beigbeder-film, a Jan Kounen (Dobermann, Blueberry – A fejvadász) jegyezte 99 frank is egyszerre volt túlpörgetett partidrog-tripbe oltott, önéletrajzi ihletésű szatíra a reklámipar működéséről és a műfaji követelmények rendre érvénytelenítő (lásd a kétféle befejezést) intellektuális stílusjáték. A szerelem három évig tart ugyan nélkülözi a Kounen kézjegyének számító, sokkolóan intenzív vizuális világot, a Beigbeder egyik legszelídebb kisregényéből született romkom a 99 frankhoz hasonlóan igyekszik legalább idézőjelbe tenni a túlzottan primer hatáselemeket, hol a már említett szövegeléssel, hol pedig (lásd a finálét) az abszurdig elvitt fokozással. (Sepsi László)
Vetítik: m2 - 21:00

Anonymus
Roland Emmerich kosztümös drámája (igen, kosztümös drámát írtam, nem sci-fit, akció- vagy katasztrófafilmet, drámát) Shakespeare kilétéről (igen, Shakespeare-t írtam, nem Dieter Bohlent vagy Loch Ness-i szörnyet, Shakespeare-t) jó színészekkel (ebbe nem kötök bele, a jó színészeket többnyire korábban is meg tudta fizetni, igaz, ezek most főleg britek: Rhys Ifans, Vanessa Redgrave, Joely Richardson, David Thewlis stb.).
Vetítik: ATV - 22:35

Prometheus
Ridley Scott óriási csinnadrattával beharangozott visszatérése a sci-fi műfajához. A hátborzongató sztori: „Egy tudósokból álló expedíció az ember földi életének eredetére utaló nyomokat talál. Ezeket követve indulnak kutatóútjukra, mely az univerzum legtávolabbi, legveszélyesebb vidékére vezet. Olyan tájra jutnak, és olyan ellenségekkel kell szembenézniük, amilyenről ember eddig nem is álmodott. Még a rémálmaikban sem. Egy szörnyű csata vár rájuk: ha alul maradnak, akkor az egész emberiség velük pusztul.” A szereplők (...): Michael Fassbender, Noomi Rapace, Charlize Theron, Idris Elba, Guy Pearce. (BS)
Az Alien kapcsán is szóba hoztuk.
Vetítik: TV2 - 22:55

A bikaborjak
Fellini első igazi remekműve, számos neves rendező ez alapján készítette el a maga "így jöttem"-filmjét (pl. Aljas utcák, A nagy szerda, American Graffiti).
Vetítik: Duna - 23:10

En passant
Oláh Kata kisjátékfilmje. Társíró: Szvoren Edina. Szereplők: Csukás Márton, Földessy Margit, Gryllus Dorka, Rajkai Zoltán, Scherer Péter, Takács Nóra Diána. A Friss Hús zsűrije külön kiemelte "élőszereplős" kategóriában "a műfajok közti átmenet határán megmaradó, dokumentarista jellegű ábrázolásmódjáért".
Vetítik: m2 - 23:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr598665958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása