Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (05.01.)

2016. május 01. - Orosdy Dániel

Szegény Dzsoni és Árnika
Sólyom András népszerű mesefilmje Lázár Ervin műve nyomán. Főszereplők: Puskás Tamás, Nyertes Zsuzsa, Bujtor István, Balázsovits Lajos, Törőcsik Mari, valamint a focista szerepében maradandó alakítást nyújtó Orbán Viktor.
Vetítik: m2 - 11:20

Sarki fény
Romantikus dráma Joshua Jackson, Donald Sutherland, Louise Fletcher és Juliette Lewis főszereplésével.
Vetítik: Duna - 13:25

Robotzsaru
Padilha a robotzsaru-sztorival voltaképpen karcsúbb formában szintetizálhatta az Elit halálosztók-filmpáros ívét, amelyben a politikai elit, az erőszakszervezetek és a média háromszögének összetett viszonyrendszerébe vetett egyén lehetőségeit vizsgálata. (..) A korábbi filmek védjegyének számító reklámspotok ugyan hiányoznak, de az eredeti szelleméhez híven időnként itt is átkapcsolunk a Fox News-beütésű tévécsatornára: ezúttal Samuel L. Jackson fontos mellékszereplővé előlépett, imádni valóan demagóg műsorvezetője foglalja keretbe a filmet, bőszen agitálva a robofóbiás jogvédők és a liberális washingtoni „galambok” ellen. (...) Az apró hommage-ok sokasága ellenére a két verzió valójában nehezen értékelhető egymás mellett: az új modell „punk” felmenőjénél jólneveltebb, áramvonalasított termék, amelynek gerincét a gátlástalan humor és vérbő hatásesztétika helyett a mélyebb emberi dráma alkotja, és éppen ezzel sikerül kilépnie az előd árnyékából. (...) Puccos, helyenként konfekció-megoldásokat használó (ál)ruhája mögött az új Robotzsaru ismét szerteágazó társadalmi, politikai, morális problémákat rejteget (Andorka György)
Szereplők: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Samuel L. Jackson, Abbie Cornish, Michael Keaton, Jay Baruchel, Jackie Earle Haley, Jennifer Ehle.
Vetítik: RTL Klub - 19:50

Anyád lehetnék
Romantikus vígjáték Michelle Pfeifferrel és Paul Rudd-dal.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

A holnap markában
Aki visszatér: Brosnan! Karakterek: Ian Fleming. Rendező: Roger Spottiswoode. Főgonosz: Jonathan Pryce. Bond-csajok: Michelle Yeoh, Teri Hatcher, Cecilie Thomsen. M: Judi Dench. Q: Desmond Llewelyn. Miss Moneypenny: a jónevű Samantha Bond. További szereplők: Ricky Jay, Götz Otto, Joe Don Baker. Betétdal: Sheryl Crow.
Vetítik: Duna - 21:00

holnap_markaban_1.jpg

Argo 2
A nagysikerű Árpa Attila-(suttyó)film minden szempontból hasonló folytatása. Szereplők: Kovács Lajos, Scherer Péter, Bicskey Lukács, Kiss József, Oszter Sándor, Csuja Imre, Nagy Feró, Téglás Zoltán, Young-Shin Kim, Kulka János, Bán János, Nagypál Gábor, Gerner Csaba, Bánfalvy Ágnes, Andorai Péter.
Vetítik: TV2 - 21:35

John Wick
Briliánsan buta sztori (melyben John Wick a kutyája miatt elpusztítja az egész szindikátust), lenyűgözően gazdaságos elbeszélés (mire valók az érmék? És miért nem öli meg Dafoe végre Reeves-t?), és meghökkentően hatékony vígjátéki elemek (udvarias recepcióstól a kutyás monológig) tüntetik ki a kaszkadőrök rendezte John Wicket, amely mindezeken túl sosem látott erővel (tehát A játéknak végénél és a Collateralnál is meggyőzőbben) bizonyítja, hogy a diszkóban az ökölcsapások és a közeli fejlövések a tánc egyik különösen látványos formáját jelentik. (részlet Nagy V. Gergő Best of 2014 - Szövegek, könyvek, DVD-k című bejegyzéséből)
Szereplők: Keanu Reeves, Adrianne Palicki, Willem Dafoe, John Leguizamo, Bridget Moynahan, Ian McShane.
Vetítik: RTL Klub - 22:00

Az édes élet
Federico Fellini máig utánzott remekműve.
Vetítik: Duna - 23:05

Felhangolva
Apatow-ék vígjátéka, mint az már a címből is sejthető, konkrétan a Lepattintva spin-offja Jonah Hill, Russell Brand, Elisabeth Moss, Rose Byrne, Colm Meaney és Sean Combs főszereplésével. Cameózik (többek között): Christina Aguilera, Pink, Kurt Loder, Lars Ulrich, Dee Snider. Quentin Tarantino 2010-es toplistáján a 13. helyig jutott.
Vetítik: TV2 - 23:40

Míg a halál el nem választ
Többek között a Sundance fesztivál fődíjára jelölt romantikus dráma Pierce Brosnannel, Susan Sarandonnal és Carey Mulligannel.
Vetítik: m2 - 01:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr538652194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása