Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (04.10.)

2016. április 10. - Orosdy Dániel

A szökevény szekrény
Vígjáték Fernandellel.
Vetítik: Duna - 13:45

Csendes otthon
Bán Frigyes filmje Zenthe Ferenc és Galambos Erzsi főszereplésével.
Vetítik: Duna - 15:25

Házibuli
Claude Pinoteau romantikus tinivígjátéka Sophie Marceau-val. További szereplők: Claude Brasseur, Brigitte Fossey, Denise Grey, Richard Bohringer.
Vetítik: TV2 - 15:40

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken
A Disney közkedvelt kalózszériájának 4. részét új rendező, az eddig főleg a musical műfajban jeleskedő (Chicago, Kilenc) Rob Marshall vezényelte le. A Keira Knightley - Orlando Bloom páros távozott, helyükre Penélope Cruz és Ian McShane érkeztek. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 19:50

KILENCKOR: KÉMEK! - Halálos rémületben
Bemutatkozik: Timothy Dalton! Író: Ian Fleming. Rendező: John Glen (még mindig). Főgonosz: Jeroen Krabbé. Bond-csajok: Maryam d'Abo, Julie T. Wallace, Kell Tyler, Virginia Hey. M: Robert Brown. Q: Desmond Llewelyn. Miss Moneypenny: Caroline Bliss.
Vetítik: Duna - 21:00

KILENCKOR: AKCIÓ! - Drive - Gázt!
A dán Nicolas Winding Refn  már most kultikus rajongással övezett filmjében Ryan Gosling egy szótlan kaszkadőrt alakít, aki egy nő (Carey Mulligan) kedvéért kockára tesz mindent. Erőszak, romantika, szintetizátormuzsika. (BS)
Vetítik: AXN - 21:00

drive2011.jpg

KILENCKOR: TÖRTÉNELEM! - Amerika embere
Elismert életrajzi dráma Simon Bolivar (Edgar Ramirez) életéről.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

KILENCKOR: ÉRZELMEK! - Nader és Simin - Egy elválás története
2011 februárjában korántsem a semmiből bukkant elő Asghar Farhadi iráni rendező a Berlini Filmfesztiválon, hogy művével elnyerje a legjobb filmnek járó Arany Medvét. Rendezőként ez az ötödik filmje, és már korábbi munkáit is jelentős nemzetközi szervezetek és fesztiválok dekorálták ki fontos díjakkal, köztük 2009-ben az Elly története című filmjéért a legjobb rendezésért járó berlini Ezüst Medvét is megkapta. Idén Tarr Béla Torinói lovát előzte be a Nader és Siminnel Berlinben, s biztosak lehetünk benne, hogy a döntnököknek korántsem lehetett könnyű, amikor megpróbálták összemérni a remek almát a csodálatos körtével. Ha van ugyanis ellenpontja Tarr mitikusan absztrakt látomásainak, akkor Farhadi keresetlen naturalizmusa, esetlegesnek látszó hétköznapisága az. (Vincze Teréz)
Az A.V. Club honlap munkatársai szerint pedig a 2010-es évek második legjobb filmje volt.
Vetítik: m2 - 21:05

Az utolsó jelentés
Thriller Chris Cooper, Ryan Phillippe, Laura Linney és Dennis Haysbert főszereplésével.
Vetítik: Duna - 23:30

Rómának szeretettel
London (Match Point, Füles, Kasszandra álma), Barcelona (Vicky Cristina Barcelona) és Párizs (Éjfélkor Párizsban) érintésével Woody Allen megérkezett Rómába. Új filmje szintén romantikus komédia, négy külön szálon futó történettel és olyan neves szereplőkkel, mint Alec Baldwin, Jesse Eisenberg, Ellen Page, Penelope Cruz vagy Roberto Benigni, de maga a rendező is feltűnik a filmben (a Füles óta először.) (BS)
Az eredmény talán csalódást jelent a Match Point rajongóinak, de azok számára, akik fénykorában is idegennek érezték Bergman és Antonioni komor jelmezét a Manhattan szerzőjén, most szívből örülhetnek a Kairó bíbor rózsája és a Broadway Danny Rose kissé megfáradt, kései utódjának. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2012/09. számában olvasható.)
Vetítik: Viasat3 - 23:50

Veronika meg akar halni (hogy oda ne rohanjak)
Dráma Paulo Coelho műve nyomán, Sarah Michelle Gellar, Jonathan Tucker, Erika Christensen, Melissa Leo és David Thewlis főszereplésével. Ne feledjék: "A vándor képzeletbeli alázata hamvadó lelkeket szólít meg"!
Vetítik: RTL Klub - 00:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr328543828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása