Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (03.24.)

2016. március 24. - Orosdy Dániel

Fehér rozsda
Zsurzs Éva tévéfilmje Bertha Bulcsu művéből, Andorai Péter és Venczel Vera főszereplésével. További szereplők: Drahota Andrea, Patkós Irma, Kállay Ilona, Bencze Ilona, Miklósy György, Salinger Gábor, Szilágyi Tibor, Kaszás Attila, Rátóti Zoltán.
Vetítik: Duna World - 11:35

Cézár
Ifjúsági (rövid)film egy idős és félős rendőrkutyáról, "akit a 10 éves Ákos apukájától ajándékba kap, de nem igazán örül neki, s nem tud mit kezdeni vele. De egy környékbeli kislány, Lilli és kedvenc háziállatai a kisfiú és kutya segítségére sietnek, hogy végül a család miden tagja, beleértve Cézárt is, megérthesse egymást." (port.hu)
Vetítik: m2 - 14:00

La Bamba
"Beleállt a görcs a LÁ-BÁM-BÁ!" - énekelte egykor fájdalmában Ritchie Valens, és ezzel rögtön ikon is lett a magyart már akkor is törve beszélő Egyesült Államokban. Tréfát félretéve: a spanyol nyelvű világsláger előadójáról szóló életrajzi film sikeres és minőségi darab, Golden Globe-ra is jelölték, producere pedig az ilyen témák iránt elkötelezett Taylor Hackford (Chuck Berry Hail! Hail! Rock 'n' Roll, Ray). Író-rendező: Luis Valdez. Szereplők: Lou Diamond Phillips, Esai Morales, Rosanna DeSoto, Elizabeth Peña, Danielle von Zerneck, Joe Pantoliano, Brian Setzer, Howard Huntsberry, Marshall Crenshaw.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Arthur Newman világa
"Az Arthur Newman végeredményben ékes példája annak, hogy bár az elmesélhető emberi alaptörténetek tárháza limitált, az érzékeny újramesélés létrehozza a csodát: átéljük és átérezzük mások szenvedését/örömét és sajátunknak érezzük az így elnyert felismerést." (Vincze Teréz)
Főszereplők: Colin Firth, Emily Blunt, Anne Heche.
Vetítik: Duna - 21:35

arthur-newman.jpg

Vadászat életre-halálra (alias Halálos vadászat)
Megtörtént eseten alapuló akciófilm a műfaj két ikonjával, Charles Bronsonnal és Lee Marvinnal. További szereplők: Angie Dickinson, Andrew Stevens, Carl Weathers. Rendezte: Peter R. Hunt (Őfelsége titkosszolgálatában).
Vetítik: Film+ - 23:20

Párbeszéd
Herskó János klasszikusa. Főszereplők: Sinkovits Imre, Semjén Anita, Sztankay István, Törőcsik Mari. Egyike annak a 303 magyar filmnek, amit "látnod kell mielőtt meghalsz".
Vetítik: Duna - 23:35

Szép kis fürdőhely
Yves Allégret drámája Madeleine Robinson és Gérard Philipe főszereplésével.
Vetítik: Duna - 02:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr738521806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása