Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (03.23.)

2016. március 23. - Orosdy Dániel

Vidám elefántkór
Frigyes Mamcserov népszerű szatirikus tévéfilmje Mocsár Gábor regénye és Görgey Gábor forgatókönyve nyomán, Bárdy Györggyel.
Vetítik: Duna World - 11:30

Pirx pilóta visszatér
Dokumentumfilm a Pirx kapitány kalandjai című csodálatos magyar sorozat készítéséről.
Vetítik: Film Mánia - 13:35

Amerikai gengszter
Ridley Scott emlékezetes gengszterfilmje Denzel Washingtonnal és Russell Crowe-val. További szereplők: Josh Brolin, Chiwetel Ejiofor, Armand Assante, Cuba Gooding Jr., Ted Levine, Carla Gugino, Ruby Dee, RZA, Idris Elba, Joe Morton, Jon Polito, Clarence Williams III. A megtörtént eseményektől igencsak elszakadó forgatókönyv Steven Zaillian munkája.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Csontdaráló
Robert Aldrich The Longest Yard című klasszikusának (a magyar címváltozat leírásától tartózkodnék) vállalható remake-je Adam Sandler, Chris Rock, Burt Reynolds, James Cromwell és Courteney Cox főszereplésével. (Reynolds az eredeti moziban főszereplő volt.)
Vetítik: TV2 - 21:30

csontdaralo.jpg

Felkoppintva
Judd Apatow romantikus vígjátéka Seth Rogen, Katherine Heigl, Paul Rudd és Leslie Mann főszereplésével (azaz kb. a szokásos branccsal).
Vetítik: Viasat3 - 00:10

Megtört ölelések
Pedro Almodovár egyebek mellett Arany Pálma-jelölt filmje Penélope Cruzzal.
Vetítik: Duna - 00:30

Ígéret földje
Gus Van Sant új filmjében Matt Damon és Frances McDormand egy energiaipari nagyvállalat ügynökeit alakítják; feladatuk, hogy kisvárosokban és farmokon megvásárolják a talajfúrás jogait a helyi földtulajdonosoktól. McKinley városában is minden a terv szerint alakul, mígnem a település közmegbecsülésnek örvendő fizikatanára felszólal a beruházás ellen, az esetleges környezetei károkra hivatkozva. A két ügynöknek ki kell találnia valamit, hogy megfordítsák az immár ellenségessé vált közhangulatot. (BS)
A finálé egyébiránt frappáns műfaji fordulata, amellyel az alkotók végül kiterítik a lapjaikat, sajnálatos módon pont a kellemes intellektuális feszültségtől és árnyaltságtól fosztja meg a filmet. A didaktikus befejezés legfeljebb azzal menthető, hogy Az ígéret földje elsősorban nem vádirat, hanem laudáció: a lélektelen nagyvárosokkal szembeállított vidéki kisközösségek megtartó erejét dicsőíti. (Baski Sándor kritikája a Filmvilág 2013/03. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 02:35

Merlin 1. rész
Steve Barron mifelénk két részben sugárzott, számtalan rangos díjra jelölt (pl. 4 Golden Globe) és többet el is nyerő (pl. 15-ből 4 Emmy) tévéfilmje kiváló színészgárdával (Sam Neill, Helena Bonham Carter, John Gielgud, Rutger Hauer, James Earl Jones, Miranda Richardson, Martin Short, Billie Whitelaw, Isabella Rossellini).
Vetítik: TV2 - 03:20 (másnap hasonló időben érkezik a 2. rész)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr698518504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása