Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (02.15.)

2016. február 15. - Orosdy Dániel

Szeptember
Horvai István tévéjátéka/-filmje, minden bizonnyal Sarkadi Imre darabja nyomán. Szereplők: Berek Kati, Fonyó József, Kiss Manyi, Kozák László, Páger Antal, Sinkovits Imre, Szirtes Ádám, Sztankay István, Törőcsik Mari.
Vetítik: Duna World - 10:30

A kód
Mimi Leder akciódús szajréfilmje Morgan Freeman, Antonio Banderas, Radha Mitchell, Robert Forster, Rade Šerbedžija  és Tom Hardy főszereplésével.
Vetítik: Cool - 21:10

Védőszínek
Krzysztof Zanussi rangos díjakkal elismert klasszikusa.
Vetítik: Duna World - 21:30

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Reisz Gábor kiváló elsőfilmje a Filmvilág blog szőrösszívű, pretentious és passzív-agresszív kritikusainak szívét is rabul ejtette.
Vetítik: Film Mánia - 23:00

van_valami.jpg

A hipnotizőr
Lasse Hallström (...) A hipnotizőrrel visszatért hazájába, Svédországba, és egy „skandináv krimit” adaptált, amely egyben családi dráma is. (BS)
A skandináv krimi ugyancsak tekinthető a giallo északi rokonának, A hipnotizőrről például a Mélyvörös juthat eszünkbe. A film noir vagy a giallo stílusában adaptálás helyett Hallström pusztán sűríti a cselekményt, ezzel kiölve belőle a suspense-t, filmje így egy televíziós Agatha Christie-feldolgozás szintjén teljesít. (Csiger Ádám kritikája a Filmvilág 2013/05. számában olvasható.)
Vetítik: Viasat6 - 23:00

Egy lyukas dollár
Giorgio Ferroni klasszikus spagettiwesternje a pár éve elhunyt Giuliano Gemma főszereplésével. Társíró: Giorgio Stegani (Az utolsó számlát te fizeted).
Vetítik: Duna - 00:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr548391294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása