Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (01.31.)

2016. január 31. - Orosdy Dániel

Egy asszony visszanéz
Radványi Géza filmje Tasnády-Fekete Mária, Jávor Pál és Somlay Arthúr főszereplésével.
Vetítik: Duna  - 13:45

Dolgozó lány
A nemrég sajnos elhunyt Mike Nichols rangos díjakra jelölt vígjátéka, a jelen sorok írójából komoly indulatokat kiváltó Ördög Pradát visel szellemi előzménye. Szereplők: Melanie Griffith, Alec Baldwin, Sigourney Weaver, Harrison Ford, Oliver Platt, Joan Cusack.
Vetítik: RTL Klub - 15:25

Őfelsége titkosszolgálatában
A legvitatottabb Bond-filmek egyike. Jó Bond volt George Lazenby? Vagy sem? Vagy mégis? Író: Ian Fleming. Rendező: Peter R. Hunt (első alkalommal, de akkor már régóta dolgozott a sorozat vágójaként és több epizód második stábjának rendezőjeként). Blofeld: Telly Savalas. M: Bernard Lee. Q: Desmond Llewelyn. Miss Moneypenny: Lois Maxwell.
Vetítik: Duna - 15:30

Zűrangyalok
Jean-Marie Poiré népszerű vígjátéka a Gérard Depardieu -- Christian Clavier párossal.
Vetítik: TV2 - 15:45

Kalózok! - A kétballábas banda
Az Aardman Stúdió (Csibefutam, Wallace & Gromit, Elvitte a víz) új filmjének egy kalózkapitány a főszereplője, aki benevez az Év Kalóza-díjért folyó versenybe. A látvány (gyurmavilág) és a technika (stop-motion) a megszokott. (BS)
Ezredfordulós technikája ellenére az Aardman újra eredeti kézműves sármját hozza, életképessége szilárd a CGI-evolúcióban is, akár a meséjében szereplő utolsó dodómadáré – ami ezek után boldogan élt, míg ki nem halt. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2012/05. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 19:20

kalozok.jpg

A Da Vinci-kód
Dan Brown vitatott bestsellerének Ron Howard jegyezte adaptációja. Olyan, mint a könyv: amíg tart, kellemes, aztán szinte nyom nélkül ürül ki a szervezetből.
Vetítik: RTL Klub - 19:50

Kínai, elvitelre
"[A] nagyfokú műfajtudatosság és a szerzőiség nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő tényezők", írta e "haver-vígjáték" apropóján Huber kollega 2012-es bestofjában. Ami azért nem hangzik olyan rosszul.
Vetítik: m2 - 21:05

Carrie
Stephen King klasszikusának második feldolgozása Kimberly Peirce (A fiúk nem sírnak, A sereg nem enged) rendezésében. Az iskolatársai által terrorizált, telekinetikus képességekkel megáldott / megvert lányt ezúttal Chloe Grace Moretz alakítja. (BS)
További szereplők: Julianne Moore, Judy Greer, Portia Doubleday, Gabriella Wilde. Bár a filmet "második [mozis] feldolgozásként" reklámozták, valójában (részben) remake-je a Brian De Palma-féle első filmváltozatnak.
Vetítik: Film+ - 21:10

Csak szexre kellesz
Bár az utóbbi időkben a Reitman családból inkább a fiú, Jason aktív (Juno, Egek ura), a Szellemirtók és az Ovizsaru rendezője, Ivan Reitman sem vonult még vissza. Új filmjében Natalie Portman és Ashton Kutcher próbálja ki, hogyan működik, működik-e egyáltalán a szex szerelem nélkül. (BS)
Ha fel is tűnik néha egy-egy rózsaszín zátony a Natalie Portman és Ashton Kutcher főszereplésével készült filmben, Ivan Reitman rendező ütős poénokkal lavírozza át a veszélyes pontokon a történetet. (Parádi Orsolya kritikája a Filmvilág 2011/03. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:15

A pók hálójában
Korrekt thriller Morgan Freemannel Lee Tamahoritól, A gyűjtő előzménye.
Vetítik: Duna - 22:00

Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán
Peter Weir díjak és jelölések tömegével elhalmozott kalandfilmje Russell Crowe-val a címszerepben (ő a kapitány és katona, nem a világ, vagy annak a túlsó oldala).
Vetítik: RTL Klub - 22:55

Noiré
A sikeres A hívót jegyző Odegnál Róbert újabb rövidfilmje. A hívó társproducere szerint "film noir (...) valahol a képzelet és a valóság határán, önéletrajzi elemekkel."
Vetítik: m2 - 23:10

Egészséges erotika
Tímár Péter kultikus szatírája szocializmus és testiség viszonyáról, Rajhona Ádám és Koltai Róbert főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 23:30

A jazz zenész (alias A dzsesszember)
Minden bizonnyal önéletrajzi ihletésű kanadai dráma Moe Koffman jazzlegenda dobosként is aktív unokájától, többek között Michael Ironside-dal.
Vetítik: Duna - 23:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr708300376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása