Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (01.30.)

2016. január 30. - Orosdy Dániel

Móricz-darabkák: Az asszony beleszól
Márton István tévéjátéka Móricz Zsigmond műve nyomán. Szereplők: Egri Bálint és Sztarenki Dóra.
Vetítik: Duna World - 13:20

Ártatlan gyilkosok
Várkonyi Zoltán krimije Huszti Péter, Tahi Tóth László, Mensáros László, Benkő Gyula és Őze Lajos főszereplésével.
Vetítik: Duna - 15:30

Godzilla
Óriáshüllő legyakja nagyváros, Emmerich-verzió.
Vetítik: TV2 - 19:00

Végjáték
Orson Scott Card sci-fi klasszikusának (a rajongók által) régóta várt és egyben rettegett adaptációja Gavin Hood (Tsotsi, X-Men kezdetek: Farkas) rendezésében. A történet szerint egy gonosz földönkívüli faj a bolygónk elpusztítására tör. Az ellenséggel egy gyerekkatonákból álló osztag hívatott szembeszállni. Ilyen gyilkossá manipulált katona a főhős, Ender is, aki máshogy akarja azt a bizonyos végjátékot lejátszani. A neves szereplőgárda: Harrison Ford, Abigail Breslin, Hailee Steinfeld, Asa Butterfield, Sir Ben Kingsley, Viola Davis. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 19:15

Kisiklottak
Mikael Hafström thrillere Clive Owen, Jennifer Aniston és Vincent Cassel főszereplésével.
Vetítik: AXN - 21:00

Tolvajok városa
Ben Affleck akciófilmje Chuck Hogan regénye alapján. Varró Attila szerint "tisztességtudó akció-caper, mintha csak tankönyvből készült volna, épp olyan olajozott és kiszámítható." Szereplők: a rendező, valamint Rebecca Hall, Jon Hamm, Jeremy Renner, Blake Lively és Pete Postlethwaite (RIP!).
Vetítik: RTL Klub - 21:30

tolvajok_varoosa.jpg

A Keresztapa 2
Internet Movie Database: 3. hely a legnépszerűbb filmek toplistáján, 9-es átlag majdnem 750.000 szavazat alapján. Rotten Tomatoes: 97%. Metacritic: 80%. Hat Oscar (köztük a legjobb filmnek járó, amit akkor kapott először folytatásfilm), számtalan egyéb rangos díj és jelölés. És még sorolhatnám, hosszan.
Vetítik: Duna - 21:55

Die Hard 4.0 - Legdrágább az életed
Szép szemléltetése az örök igazságnak, mely szerint tudni kell abbahagyni.
Vetítik: TV2 - 22:00

Ó, Jeruzsálem
Elie Chouraqui (Testőr kereszttűzben) drámája Izraelről, többek között Patrick Bruellel, Said Taghmaoui-val és Ian Holmmal.
Vetítik: ATV - 22:15

Pokolba taszítva
A karrierjét jó negyed évszázada egy olcsó és ötletes horrorral (Evil Dead) kezdő Sam Raimi az évezred elején a szuperképességekkel rendelkező, mégis erkölcsi- és identitásproblémákkal küszködő kisember mítoszát támasztotta fel Pókember-trilógiájával, most azonban egy évtizedes filmtervét vette elő, hogy megmutassa: egy egyszerű esendő pályakezdő is elementáris – és pokoli – problémákkal szembesülhet. (...) A latin-amerikai, balkáni és USA-misztikát (értsd: karrier-vallás) ötvöző történet látszólagos egyfedelűsége ellenére is a létezés és a művészet (esetünkben: munkahelyi előmenetel) miértjét kutató nagy hollywoodi filmekre emlékeztet, és közben olyan erővel csap a széksorokban ülők közé, hogy a nézők azt sem tudják, a vacogástól vagy a kacagástól reszkessenek. (Csillag Márton)
Vetítik: Cool - 23:00

Omen 2.: Damien
A sikeres horrorsorozat második része Don Taylor rendezőtől, valamint a stáblistán csak íróként jelölt Mike Hodges-tól, akit a producerek kirúgtak a forgatás során, de pár jelenete azért bekerült a kész filmbe. Szereplők: William Holden, Lee Grant, Robert Foxworth, Nicholas Pryor, Lance Henriksen, Leo McKern, Ian Hendry.
Vetítik: TV2 - 00:55

Élve eltemetve
Ahogy a lényegre törő címből is kiderül: egy férfit (Paul Irakban dolgozó kamionsofőr) élve eltemetnek, és egy lemerülőfélben lévő mobiltelefon jelenti minden reményét a túlélésre. A hálás főszerepben: Ryan Reynolds; rendező: a Hollywoodban még újonc spanyol Rodrigo Cortés. (BS)
Az élve eltemetett amerikai szállítmányozó túlélőpróbájának bemutatása egyszerre a főszereplő Ryan Reynolds egyszemélyes showja, radikális zsánerkísérlet és szerelmi vallomás Balázs Béla legkedvesebb plánjához. (Roboz Gábor kritikája a Filmvilág 2014/04. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 01:15

A forrás
Darren Aronofsky vakmerő projektet álmodott meg az ezredfordulón: 70 millió dollárból akart nagyszabású eposzt készíteni az élet és halál végső kérdéseiről. A címszerepre kiszemelt Brad Pitt távozása és a Warner Bros. hezitálása után végül jóval kisebb összegből, egzotikus helyszínek helyett stúdióban forgott le a film, a történet merészségét illetően azonban nem kötött kompromisszumot a rendező. A forrás három idősíkban játszódik, a jelenben egy neurológus, Tom Creo próbálja megmenteni rákos feleségét, miközben megelevenedik a nő által írt regény, amelyben egy 16. századi konkvisztádor az örök élet fáját kutatja, hogy együtt élhessen a halhatatlanságban a Királynővel. A férfi és a női főszerepet mindkét történetben ugyanazok alakítják (Hugh Jackman és Rachel Weisz), míg a távoli jövőben játszódó jelenetekben az immár halhatatlan Creo egy bioszféra-buborékban utazik az űrben. Aronofsky számtalan forrásból merít, a maja hiedelemvilágtól az Ószövetségen át a zen buddhizmusig, de a „miről szól a film”-kérdésére egyetlen mondatban válaszolni lehet: az emberi tudat legnehezebb feladatáról, a halál elfogadásának folyamatáról. Kellemetlen téma – csoda, hogy nem ez Aronofsky legnépszerűbb filmje? (BS)
Vetítik: RTL Klub - 02:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr778330338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása