Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (01.20.)

2016. január 20. - Orosdy Dániel

Egy hónap falun
Szirtes Tamás tévéjátéka, minden bizonnyal Turgenyev darabja nyomán. Szereplők: Benedek Miklós, Gobbi Hilda, Gyöngyössy Katalin, Haumann Péter, Hegedűs D. Géza, Koltai János, Leviczky Klára, Mensáros László, Pap Vera, Ruttkai Éva, Szénási Ernő, Vajda László.
Vetítik: Duna World - 11:30

Búcsú a királynémtól
Benoît Jacquot történelmi drámája Chantal Thomas műve alapján, Diane Kruger, Léa Seydoux, Virginie Ledoyen és Noémie Lvovsky főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag
Indy már megint a nácikkal küzd... szerencsére! Hitlernél már csak az apukája szigora rémisztőbb, akit az eredeti James Bond, Sir Sean Connery alakít.
Vetítik: TV2 - 21:20

A hódkóros
A film, amelyről elég két dolgot tudni: 1. férfi főhőse egy hód kesztyűbáb segítségével próbál kilábalni súlyos depressziójából; 2. a férfit az utóbbi időben kizárólag a bulvárlapok legmélyebb bugyraiban szereplő Mel Gibson alakítja. A film rendezője és másik főszereplője nem mellesleg Jodie Foster. (BS)
Régi szokását megtartva a színész-rendező a humort sem hagyja el a dráma mellől, amelynek elsődleges forrása persze a hétköznapi élet legintimebb pillanataiba is bebocsátást nyerő hódbáb jelenléte – a főhős baljáról lerántva el is tűnne minden szokatlan vonás a filmből és csupán egy sokszor látott elemekből, szívvel és tisztességgel összerakott alkotás maradna a helyén. (Tüske Zsuzsanna kritikája a Filmvilág 2011/09. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 00:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr178281972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása