Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (12.20.)

2015. december 20. - Orosdy Dániel

Rajongók háborúja
Kyle Newman filmje rajongói road-movie: a Baljós árnyak 1999-es premierje előtt négy, Csillagok háborúján nevelkedett megszállott huszonéves elhatározza, hogy mivel egyikük rákbetegsége miatt nem érné meg a bemutatót, betörnek a Skywalker Ranchra és premier előtt megnézik a várva várt első epizódot. Kétezer mérföld a célállomásig: a Fanboys valóságos SW-térkép, arcát adja hozzá Carrie Fisher és Billy Dee Williams, de nem marad el a folyamatos összecsapás a Star Trek-őrültekkel sem (erről az oldalról William Shatner járul hozzá a rajongáshoz), és számos utalás történik a nyolcvanas-(kora)kilencvenes évek popkultúrájára. Nem véletlen Kevin Smith szerepeltetése egy röpke cameo erejéig (karöltve Jason „Jay” Mewes-szal) – Newman komédiáján többször érezni enyhe Smith-féle fanyarságot, és a road-movies kalandozások is többször a Jay és Néma Bob visszavágot juttatják eszünkbe. (Schreiber András)
Vetítik: Film+ - 09:00

A Nílus gyöngye
A smaragd románca szórakoztató folytatása azonos főszereplőkkel, de már Lewis teague rendezésében.
Vetítik: RTL Klub - 15:40

Verdák 2.
A Verdák a Pixar legkevésbé sikeres filmje volt, mind a közönség, mind a kritika körében, de ez nem zavarta a stúdiót abban, hogy megpróbálkozzon egy folytatással. (BS)
A kiváló Toy Story-folytatások fényében a Verdák 2 csak azért nem tűnik igazán kiábrándítónak, mert előzménye érdemeit látványosan sutba dobva egészen más irányt vesz: az eredmény megállja a helyét önállóan és nem minden szórakoztató érték nélkül való. (Varga Zoltán kritikája a Filmvilág 2011/08. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 18:50

Kung Fu Panda 2.
Animáció nem a legkisebbeknek, DreamWorks módra. A rendező új, az írók ugyanazok, mint az első részben. (BS)
Vetítik: TV2 - 19:00

A felejtés bére
John Woo hitchcocki hatásokat mutató sci-fije Ben Affleck főszereplésével, Philip K. Dick története alapján, bár az utóbbi körülményt talán nem kell túl komolyan venni.
Vetítik: TV2 - 20:45

felejtes_bere.jpg

Nekem 8
Avagy miből lesz a cserebogár... pontosabban a Szőke kóla. A sokáig Jim Carrey- és/vagy Tom Shadyac-filmek szkriptjéért felelős Steve Oedekerk szerethető buddy vígjáték Tim Robbins-szal és Martin Lawrence-szel.
Vetítik: RTL Klub - 20:50

Top Gun
A néhai Tony Scott és Tom Cruise első nagy dobása: homoerotikus áthallásokkal teli toborzófilm az Egy tiszt és egy úriember sztorijának főbb elemeivel.
Vetítik: Duna - 21:00

Szép remények
Dickens klasszikusát 16. alkalommal dolgozták fel mozgóképen, ezúttal a veterán brit rendező, Mike Newell (Négy esküvő és egy temetés, Szerelem a kolera idején) ült a rendezői székben, míg a főbb szerepeket Helena Bonham Carter, Ralph Fiennes és Jeremy Irvine kapták meg. (BS)
A kiváló színészek gond nélkül hozzák a jellegzetes típusfigurákat, Ralph ­Fiennes és Robbie Coltrane játéka ráadásul különösen emlékezetes. Az ipari forradalom kormos füstje remekül ellenpontozza a nagypolgári szalonok díszes egzotikumát, és az érzelmek is a kellő hőfokon lángolnak – a megfelelő hangsúlyok, alkotói intenciók nélkül az egész mégsem több mint egy igényes, csak épp kissé érdektelen könyvillusztráció. (Huber Zoltán kritikája a Filmvilág 2013/03. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 21:05

Csoda olasz módra
Nino Manfredi többek között Arany Pálmára is jelölt, rangos díjakkal elismert vígjátéka az író-rendező és Lionel Stander főszereplésével. A párbeszédeken Luigi Magni is dolgozott.  
Vetítik: Duna - 23:00

Van ott valaki?
Angol dráma, többek között Michael Caine-nel.
Vetítik: Duna - 00:55

Good Will Hunting
Gus van Sant filmje Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck és Minnie Driver főszereplésével. A Damon-Affleck írópáros Oscart kapott a forgatókönyvért, akárcsak Williams a legjobb mellékszereplő kategóriájában.
Vetítik: Film Mánia - 01:10

Chéri - Egy kurtizán szerelme
A Stephen Frears - Christopher Hampton páros (Veszedelmes viszonyok) Arany Medvére jelölt romantikus filmje Michelle Pfeifferrel, Rupert Frienddel és Kathy Bates-szel.
Vetítik: TV2 - 01:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr518152814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása