Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (12.02.)

2015. december 02. - Orosdy Dániel

Az aranyifjú
Málnay Levente tévéfilmje Hunyady Sándor műve nyomán, Ernyey Béla, David McCallum és Britt Ekland főszereplésével. (Mit kerestek ezek a brit világsztárok egy magyar tévéfilmben???) További szereplők: Heidi Bohay, Zack Norman, Szilágyi Tibor, Bács Ferenc, Benkő Gyula.
Vetítik: Duna World - 11:15

A sejt
Tarsem Singh zavaros és összességében súlytalan, de nagyon látványos és kellően feszült thrillere. Kár, hogy az írók nem mélyültek el a potenciálisan érdekes témákban (pl. a sorozatgyilkosok gyerekkora, személyiségük két oldalának viszonya).
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Az utolsó műszak
A francia kapcsolat Oscar-díjas rendezője mellett blogunk szerzői is elismerősen nyilatkoztak David Ayer hatásos rendőrfilmjéről:
Los Angeles utcáin reggel még a társaddal viccelődsz a járőrautóban, estére már húscafattá lőtt hullaként végzed. Ilyen nyílegyenes, megalkuvásmentes tézissel szolgál Az utolsó műszak, amelyet a kaliforniai aljas utcák specialistája, David Ayer bármilyen torz kulturális imázs nélkül vág a néző képébe – a found footage esztétika révén szó szerint. Zsarutörténete a nézőt felnőttnek tekintő vászonmementók sorába illik: hőstelenít, a két főszereplő rendőr családját, feletteseit, hű társait, barátait hozza közel, hogy aztán egy derült égből villámcsapásként ható fináléban sokkolja a szemlélőt. A dupla befejezés ugyanezt a rémületet erősíti fel. (Szabó Ádám évértékelője)
Főszereplők: Jake Gyllenhaal, Michael Pena, Anna Kendrick, Cody Horn.
Vetítik: Duna - 00:30

utolso_muszak.jpg

Immigrants - Jóska menni Amerika
Csupó Gábor animációs filmje.
Vetítik: RTL Klub - 01:20

Griffin és Phoenix
Daryl Duke népszerű romantikus tévéfilmjének mozis remake-je Amanda Peet és Dermot Mulroney főszereplésével.
Vetítik: Duna - 02:15

A teljesség felé
Szalay Péter rövidfilmje Weöres Sándor azonos című műve alapján, Nyakó Júlia, Andorai Péter, Csorba Simon, Thuróczy Szabolcs és Perczel Kristóf főszereplésével.
Vetítik: m2 - 04:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr28131360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása