Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (11.15.)

2015. november 15. - Orosdy Dániel

A három testőr
André Hunebelle kalandfilmje Alexandre Dumas klasszikusa nyomán. Forgatókönyv: Michel Audiard. Szereplők: Georges Marchal, Jean Martinelli, Gino Cervi, Jacques François, Bourvil.
Vetítik: Duna - 13:50

Reszkess, Amerika!
Jean-Marie Poiré álnéven elkövetett (amerikai) újrája saját (francia) sikerfilmjéhez, a mifelénk mindenképpen kultikus Jöttünk, láttunk, visszamennénkhez. Azonosak a fő tettestársai is: Christian Clavier társíró-főszereplő és Jean Reno. A remake forgatókönyvébe besegített John Hughes is, Reno és Clavier új partnerei pedig többek között Christina Applegate, Tara Reid és Malcolm McDowell.
Vetítik: TV2 - 16:05

John Carter
Andrew Stanton nem túl jól fogadott fantasztikus akciófilmje Edgar Rice Burroughs műve nyomán, Taylor Kitsch és Willem Dafoe főszereplésével. További szereplők: Lynn Collins, Samantha Morton, Thomas Haden Church, Dominic West, Ciarán Hinds, James Purefoy, Bryan Cranston, Polly Walker, David Schwimmer, Jon Favreau, Art Malik.
Vetítik: RTL Klub - 18:50

Légcsavar
Jodie Foster az eltűnt gyermekéért küzd egy repülőgépen Robert Schwentke thrillerében.
Vetítik: Duna - 21:00

Kisiklottak
Mikael Hafström thrillere Clive Owen, Jennifer Aniston és Vincent Cassel főszereplésével.
Vetítik: AXN - 21:00

Szívrablók
A francia Pascal Chaumeil romantikus vígjátékában a Randiguru alaphelyzete kerül inverzbe: egy testvérpár (Romain Duris és Vanessa Paradis) hivatásos párkapcsolat-megszakítóként dolgozik, új megbízatásuk során azonban (meglepetés!) kénytelenek megszegni saját szabályaikat.
A televíziós produkciók és reklámok során edződött Pascal Chaumeil első mozifilmjében a romantikus komédia atombiztos alapsémájához nyúl, olykor kissé bugyuta módon, de alapvetően sikeresen aknázva ki a helyzet- és jellemkomikumban rejlő lehetőségeket. (Forgács Nóra Kinga kritikája a Filmvilág 2010/08 számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 21:05

21 Jump Street - A kopasz osztag
A Szupercsapat, Starsky és Hutch és (többek közt) a Charlie angyalai után újabb klasszikus amerikai sorozatból készült moziadaptáció. A nálunk kevésbé ismert, 1987-től 1991-ig futó sorozatban két fiatal rendőrnek vissza kell térnie a gimnáziumba inkognitóban, hogy lefüleljenek néhány drogdílert. Johnny Depp és Dustin Nguyen egykori szerepeit Jonah Hill és Channing Tatum örökölték meg, előbbi a forgatókönyv megírásában is részt vett Michael Bacall (Scott Pilgrim a világ ellen) oldalán. (BS)
A film tulajdonképp a zsaru-vígjátékok és a nosztalgikus gimi-mozik unalomig ismert kliséit hasznosítja újra, de a felröppenő labdákat az alkotók megfelelő hibaszázalékkal csapják le. (Huber Zoltán kritikája a Filmvilág 2012/05. számában olvasható.)
Vetítik: Cool - 21:15

21jump.jpg

Boszorkányvadászok
A Náci zombik rendezőjének filmjében Jancsi és Juliska már felnőttek és közösen vadásznak gonosz boszorkányokra, mert miért ne? Főszereplők: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen, Peter Stormare. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:30

Híd a Kwai folyón
David Lean klasszikusa, Pierre Boulle regényének Oscar-díjas adaptációja Alec Guinness főszereplésével.
Vetítik: ATV - 21:35

Zsiványok
Mark Rydell elismert filmje William Faulkner regénye nyomán, Steve McQueen főszereplésével.
Vetítik: Duna - 23:20

A tíz csapás
Stephen Hopkins (Ragadozó 2, Az ítélet éjszakája, Ragadozók, Meggyanúsítva) vallási témájú horrorja Hilary Swank, David Morrissey és AnnaSophia Robb főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 23:20

A tolmács
Ügyes thriller Nicole Kidman, Sean Penn és Catherine Keener főszereplésével. Ez volt az ebben a műfajban is több klasszikust rendező Sydney Pollack utolsó játékfilmje.
Vetítik: TV2 - 02:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr708047554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása