Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (11.08.)

2015. november 08. - Orosdy Dániel

Az ember, aki túl keveset tudott
Nézhető vígjáték Bill Murray-vel. További szereplők: Peter Gallagher, Joanne Whalley, Alfred Molina.
Vetítik: Duna - 13:45

Valamit visz a víz
Oláh Gusztáv és Zilahy Lajos klasszikus filmdrámája Jávor Pállal és Karády Katalinnal.
Vetítik: Duna - 15:20

Derék Dudley
Hugh Wilson (Rendőrakadémia) vígjátéka Brendan Fraser, Sarah Jessica Parker, Alfred Molina, Eric Idle és Robert Prosky főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 16:25

A varázslótanonc
Jon Turteltaub rendező (A nemzet aranya) és a Walt Disney a Harry Potter-adaptációk sikerén felbuzdulva készítették el a maguk variációját a „kiválasztott varázslótanonc megmenti a világot”-tematikára, ötvözve mindezt a (romantikus) tinivígjátékok bevett fordulataival. A 150 millió dollárból készített urbánus tinifantasy nem szerepelt túl jól a mozipénztárakban, legalábbis a büdzsé nagyságához képest. (BS)
Szereplők: Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina, Teresa Palmer, Monica Bellucci,
Vetítik: RTL Klub - 18:50

Tisztességtelen ajánlat
Robert Redford Demi Moore szívét tiporja, amitől utóbbi férje, Woody Harrelson tipródik. De a szerelem mindent legyőz, a pénzt meg főleg, nyilván.
Vetítik: Duna - 21:00

tisztessegtelen_ajanlat.jpg

Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész
A Suzanne Collins nagysikerű regényein alapuló filmsorozat 3. része, pontosabban annak az első fele. Rendező: aki már a 2. részért is felelt, Francis Lawrence. Szereplők: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Elizabeth Banks, Jeffrey Wright, Stanley Tucci.
Vetítik: RTL Klub - 21:00

Az én kivételes gyermekeim
A bosszú kottája rendezőjének drámája Richard Berry és Mathieu Amalric főszereplésével.
Vetítik: m2 - 21:05

Hol az igazság?
Míg sok rendező ügyel rá, hogy ugyanazt a történetet ne forgassa le kétszer, addig Lumet nem tartott attól, hogy önismétlőnek bélyegzik. A Hol az igazság? látszólag a Serpico és A város hercege nyomdokain halad, hiszen hőse szintén a törvény egyik zöldfülű őre – ezúttal egy fiatal ügyész –, akinek élete első komolyabb esetében rögtön egy ünnepelt, ám velejéig korrupt rendőrt kellene lelepleznie. A látszat azonban csal, mert a film ugyan valóban felveti azokat a morális kérdéseket, amelyeket az említett klasszikusok (vagy a később készült Manhattanre leszáll az éj), de más nézőpontból közelít a témához. A Timothy Hutton által alakított Reilly ügyész nem a történet abszolút főszereplője, az eseményeket nem csak az ő szemén keresztül látjuk, ugyanakkora szerep jut a Bobby Tex néven futó latino kiskirálynak (Armand Assante) és a Nick Nolte által rendkívül meggyőzően alakított piszkos zsarunak. A szövevényes alvilági viszonyokat és a rendőrségen belüli íratlan szabályokat Lumet remekül illusztrálja, ellenben a szereplők szerelemi ügyeinek bemutatása inkább egy dagályos melodrámát idéz. Utóbbi talán a forgatókönyv hibája, de a 130 perces játékidő sem válik a film előnyére. A Hol az igazság? dramaturgiája lehetne feszesebb, főhőse karizmatikusabb (Timothy Hutton nem a legjobb választás volt), összességében azonban még így is Lumet figyelemre méltó munkáihoz tartozik. (BS)
Vetítik: Duna - 23:00

Agapé
Bánovits Ottó tévéfilmje Lukáts Andor, Lázár Kati és Haumann Péter főszereplésével.
Vetítik: m2 - 23:05

A kukorica gyermekei
Stephen King novellájának harmadik filmváltozata: egy kevésbé ismert rövidfilm és az azonos című, sikeres nagyjátékfilm után ezúttal tévéfilm formájában látható a történet. Jó lenne még másról is beszámolni itt, pl. díjak, híres színészek, de a jelek szerint ez nem egy népszerű vagy jó alkotás, és kb. az vele kapcsolatban a legérdekesebb, hogy akkor most King részt vett-e a forgatókönyv megírásában (IMDb), avagy sem (Wikipedia).
Vetítik: RTL Klub - 23:25

Bőrnyakúak
Sam Mendes háborús drámája. Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Jamie Foxx és Chris Cooper mellett a filmben feltűnik Fenyő Iván is.
Vetítik: TV2 - 00:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr968025590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása