Filmvilág blog

Megint Scope - 100 mozirajongó, 6 hét, 10 film

2015. október 31. - filmvilág

A tavaly indult Scope-program egy, az Európai Unió által támogatott kísérleti közösségfejlesztő projekt. A magyarhangya közösségi filmforgalmazó az idén júniusban lezárult Scope50 keretében ingyenes, zártkörű online filmfesztivált szervezett a hazánkban nem forgalmazott kortárs európai filmes termés krémjéből ötven filmőrültnek. A projekt sikert aratott: a 10 filmből a ScopeKözönség a MAGAM URA című norvég dramedyt választotta győztesnek, mely június 18-án országos moziforgalmazásba került, és melyet különleges, alternatív kampány keretében népszerűsítettek. A film nyári bemutatója óta csaknem ötezres nézőszámnál tart.

A Scope100-al emelik a tétet a szervezők: ez alkalommal már 100 filmfanatikust keresnek, akiknek 6 hét áll rendelkezésükre megnézni az elmúlt egy év 10 különleges alkotását, és akik részt vehetnek a filmeket elemző és a forgalmazás műhelytitkait bemutató szakmai workshopokon.

A Scope100 projektben résztvevő országok: Ausztria, Belgium, Csehország, Norvégia, Lengyelország, Magyarország.

Érdekel? Pályázz!

Ha szeretnél a Scope100 tagja lenni, jelentkezz a scope100.hu weboldalon! Töltsd ki a jelentkezési lapot és pályázz! A felsorolt öt film közül válassz kettőt, ezekről tölts ki egy kérdőívet és küldd el! Tudj legalább középszinten angolul! Mutasd meg, mennyire vagy filmfanatikus! Arra vagyunk kíváncsiak, hogyan tudnád felkelteni az érdeklődést egy adott film iránt. Oszd meg velünk ötleteidet és tudásodat!

Az öt film:

⦁ 45 év (2015, r.: Andrew Haigh)

⦁ Dheepan - Egy menekült története (2015, r.: Jacques Audiard)

⦁ A kígyó ölelése (2015, r.: Ciro Guerra)

⦁ A lecke (2014, r.: Petar Valchanov)

⦁ Legújabb testamentum (2015, r.: Jaco van Dormael)

Pályázni október 30-tól november 30-ig lehet. A beérkezett anyagokat a magyarhangya csapata értékeli és választja ki közülük a 100 tagú ScopeKözönséget. Eredményhirdetés: 2015. december 3-án.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr838038944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása