Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (10.25.)

2015. október 25. - Orosdy Dániel

Bocsáss meg, drágám!
Vígjáték Fernandellel.
Vetítik: Duna - 13:45

Tengeri farkas
Jack London számtalanszor feldolgozott regényének tévéfilmváltozata a többek között Oscarra, Golden Globe-ra és Arany Pálmára is jelölt Michael Andersontól. Szereplők: Charles Bronson, Christopher Reeve, Catherine Mary Stewart, Marc Singer.
Vetítik: RTL Klub - 13:45

A szomszéd nője mindig zöldebb
Mindenütt jó, de a legviccesebb Walter Matthau. És Jack Lemmon.
Vetítik: RTL Klub - 15:45

Perzsia hercege - Az idő homokja
A PC hőskorának egyik klasszikus kalandjátékából a tapasztalt brit rendező, Mike Newell (Négy esküvő és egy temetés, Fedőneve: Donnie Brasco, Harry Potter és a Tűz Serlege) készített adaptációt Jake Gyllenhaal főszereplésével. A történet alapjául természetesen nem a játék legelső, még meglehetősen kezdetleges változata szolgált, hanem a 2006-os The Sands of Time. További szereplők: Gemma Arterton, Ben Kingsley, Alfred Molina. (BS)
Az alkotók meg sem próbálták felvenni a videójátékok felpörgetett tempóját – inkább lelassítottak, és az ellenfelek mechanikus szeletelése helyett egy igazi ráérős, régi vágású kalandfilmet varázsoltak elénk. (Vajda Judit kritikája a Filmvilág 2010/06. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 18:50

A király látogatása
Angol történelmi(nek szánt) dráma, amelyben a címbéli király VI. György (a dadogós), akit meglátogat: Roosevelt amerikai elnök (Bill Murray). Rendező: Roger Michell (Sztárom a párom, Ébredj velünk). A szinopszis szerint nem feltétlenül a politika dominál a filmben: „Mivel Anglia attól retteg, hogy hamarosan háborúba bocsátkozik Németországgal, a királyi udvar tagjai nagy reményeket fűznek ahhoz, hogy Roosevelten keresztül amerikai támogatáshoz jutnak. Az elnök távoli unokatestvérét és egyúttal barátját jelentő Daisy (Laura Linney) nézőpontjából megismert hétvégén nem csupán két nagy nemzet lép különleges kapcsolatba egymással, hanem Daisy is sok mindent megtud a szerelem és barátság rejtélyes természetéről.” (BS)       
Michell nem törődik sem a hitelességgel, sem a hőseivel és inkább a botrányt szimatoló néző elvárásait követi. Az ikonikus személyekből sima celebeket farag, a kitalált magánéleti drámát pedig kizárólag a szex, a féltékenység és a hűtlenség mozgatja. (Huber Zoltán kritikája a Filmvilág 2013/02. számában lesz olvasható.)
Vetítik: Duna - 21:00

kiraly_latogatasa.jpg

Kalandtúra
Bruce Beresford minden szempontból csúnyán megbukó thrillere John Cusack, Jamie Anderson és Morgan Freeman főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Taxival a tengeren
Díjnyertes mexikói-spanyol-francia szatíra.
Vetítik: m2 - 21:05

Harmadik típusú találkozások
(...) Spielbergnél a különös kinézetű, de barátságos űrlények – akik érkezésükkel egy időben több történelmi rejtélyről is fellebbentik a fátylat – nem csak hogy szeretik a zenét, de még a Kodály-féle kézjeleket is pontosan ismerik. A kelleténél talán hosszabb az út, míg a kisvárosi villamossági szakember az első észleléstől eljut a nagy találkozás színhelyéig, ám a – többek között Richard Dreyfuss és Francois Truffaut nevével fémjelzett – nagyszerű színészgárda mellett Zsigmond Vilmos (Oscar-díjjal jutalmazott) fényképezése, John Williams fülbemászó kísérőzenéje, valamint Douglas Trumbull vizuális megoldásai is jócskán ellensúlyozzák az egyenetlen ritmust. (KCS)
Vetítik: ATV - 21:35

A gyilkos médium
Bár A gyilkos médium a felszínen komoly kérdéseket feszegető, nagyszabású thrillernek mutatja magát, valójában nem több mint egy olcsó, lejárt szavatosságú bűvésztrükk, a méltatlanul alulértékelt Sebezhetetlen egy komolykodó, ám gyengécske újragondolása. (Huber Zoltán)
Szereplők: Cillian Murphy, Sigourney Weaver, Robert De Niro, Toby Jones, Joely Richardson.
Vetítik: Duna - 23:05

Útitárs
2000-ben egy ír férfi elütött két gyereket Leányfalun. Jogerősen 2 év börtönre ítélték, de elhagyta Magyarországot. A szülők küzdelme 10 éven át tartott azért, hogy a gázoló megbűnhődjön. A filmet ez a tragédia inspirálta. Feri és felesége nemrég vesztették el egyik gyermeküket, ám a felelős még mindig szabadlábon van, és büntetlenül éli világát Európa másik felén. Feri elindul, hogy igazságát megkeresse és elhozza, hogy letöltse büntetését... (port.hu)
Vetítik: m2 - 23:10

Űrgolyhók
Mel Brook remek paródiája az egykor remek Star Wars-filmekről. Szereplők: Bill Pullman, Daphne Zuniga, Rick Moranis, John Candy, Mel Brooks, Dick Van Patten, George Wyner.
Vetítik: Film+ - 02:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr417964620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása