Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.24.)

2015. október 24. - Orosdy Dániel

Úton hazafelé 2. - Kaland San Franciscóban
A később horrorok és thrillerek rendezőjévé avanzsáló, néhai David R. Ellis családi filmje Sheila Burnford regényének karaktereivel. Emberi főszereplők: Robert Hays, Kim Greist, Benj Thall. Akiknek a hangja csak az eredeti hangsávon hallható: Ralph Waite, Michael J. Fox, Sally Field, Adam Goldberg, Carla Gugino, Jon Polito, Sinbad, Stephen Tobolowsky.
Vetítik: Duna - 09:00

Csárdáskirálynő
Kálmán Imre világhírű operettjének tévéváltozata Honthy Hannával, Csákányi Lászlóval, Rátonyi Róberttel és Feleki Kamillal. Lásd még a témában: Hajmási-család, nagybőgőbe ugrás, egy macska pofájának részleges elfogyasztása, ajányokajányokajányok angyalok.
Vetítik: Duna - 15:10

Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
C.S. Lewis hétkötetes keresztény gyerekfantasy-jének hála, Harry Potter kalandjainak végeztével sem maradnak a mozik látványos ifjúsági kalandsorozat nélkül. Érdekesség: a harmadik részt az a Michael Apted jegyzi, akinek egy Bond-filmet (A világ nem elég) is találhatunk a portfoliójában. (BS)
A történetvezetés esetlensége, a durván felskiccelt karakterek, a humor hiánya és a helyenként kifejezetten gagyi látványvilág a világ pereméhez tartó kalandos tengeri utazásról mesélő harmadik részben is változatlanul középszerűvé és sekélyessé teszi a végeredményt. (Szabó Noémi kritikája a Filmvilág 2011/01. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 19:00

Sherlock Holmes: Árnyjáték (alias Sherlock Holmes 2. - Árnyjáték)
Guy Ritchie második filmje Arthur Conan Doyle legendás detektívje (Robert Downey Jr.) és az ő társa (Jude Law) főszereplésével. További szereplők: Jared Harris, Noomi Rapace, Rachel McAdams.
Vetítik: Film+ - 20:40

sherlock-holmes2-warner-bros06.jpg

Ments meg, Uram!
Tim Robbins megrázó drámája a szerepért Oscart nyerő Susan Sarandonnal és az akkor még csak jelölésig jutott Sean Penn-nel.
Vetítik: Duna - 21:00

Egy cipőben
Curtis Hanson vígjátéka Cameron Diazzal, Toni Collette-tel és Shirley MacLaine-nel.
Vetítik: RTL Klub - 22:40

Brazil
Terry Gilliam kiváló 1984-átirata. Főszerepben: Jonathan Pryce, Kim Greist, Michael Palin és Robert De Niro.
Vetítik: Duna - 23:05

Instant dohány
A Millenium-trilógia után újabb svéd krimi-bestsellerből készült adaptáció. Szinopszis: „Három férfi. Egy latino drogdíler, egy rebellis jugó bandafőnök és egy ambiciózus vidéki svéd egyetemista. Gazdagok akarnak lenni. Nagyon. Minél könnyebben és gyorsabban. Amikor összehozza őket a véletlen, rádöbbennek, hogy van még egy közös céljuk: revánsot venni azon az emberen, aki így vagy úgy tönkretette az életüket.” (BS)
Espinosa munkájában nemcsak elmagyarázva, kidolgozva sincs sok minden, így a mozgóképes verzió nem több középszerű gengszterfilmnél, mely még felvillantani sem tudja, mi volt a regényben különleges. (Vajda Judit kritikája a Filmvilág 2011/05. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 00:05

A forrás
Darren Aronofsky vakmerő projektet álmodott meg az ezredfordulón: 70 millió dollárból akart nagyszabású eposzt készíteni az élet és halál végső kérdéseiről. A címszerepre kiszemelt Brad Pitt távozása és a Warner Bros. hezitálása után végül jóval kisebb összegből, egzotikus helyszínek helyett stúdióban forgott le a film, a történet merészségét illetően azonban nem kötött kompromisszumot a rendező. A forrás három idősíkban játszódik, a jelenben egy neurológus, Tom Creo próbálja megmenteni rákos feleségét, miközben megelevenedik a nő által írt regény, amelyben egy 16. századi konkvisztádor az örök élet fáját kutatja, hogy együtt élhessen a halhatatlanságban a Királynővel. A férfi és a női főszerepet mindkét történetben ugyanazok alakítják (Hugh Jackman és Rachel Weisz), míg a távoli jövőben játszódó jelenetekben az immár halhatatlan Creo egy bioszféra-buborékban utazik az űrben. Aronofsky számtalan forrásból merít, a maja hiedelemvilágtól az Ószövetségen át a zen buddhizmusig, de a „miről szól a film”-kérdésére egyetlen mondatban válaszolni lehet: az emberi tudat legnehezebb feladatáról, a halál elfogadásának folyamatáról. Kellemetlen téma – csoda, hogy nem ez Aronofsky legnépszerűbb filmje? (BS)
Vetítik: RTL Klub - 01:20

Hátsó lépcső
Pápai Pici szerethető rövidfilmje Tóth Kriszta Take five című novellája alapján.
Vetítik: m2 - 03:55

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr688015549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása