Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (10.18.)

2015. október 18. - Orosdy Dániel

Énekes izompacsirta
Bob Clark zenés vígjátéka Sylvester Stallone és Dolly Parton főszereplésével. Írta: Phil Alden Robinson és a polihisztor Sly. Kínos bukás volt minden szempontból, viszont így legalább nem Stallone lett A smaragd románca és/vagy a Beverly Hills-i zsaru főszereplője.
Vetítik: RTL Klub - 13:25

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken
A Disney közkedvelt kalózszériájának 4. részét új rendező, az eddig főleg a musical műfajban jeleskedő (Chicago, Kilenc) Rob Marshall vezényelte le. A Keira Knightley Orlando Bloom páros távozott, helyükre Penélope Cruz és Ian McShane érkeztek. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 18:50

Életben maradtak
A sokáig Peter Bogdanovich, Walter Hill és Steven Spielberg állandó munkatársaként működő Frank Marshall máig legjelentősebb rendezői teljesítménye az Arachnophobia - Pókiszony mellett. A repülőgép-balesetet szenvedő, majd kannibalizmusra kényszerülő sportolók valós történetén alapuló dráma főszereplői Ethan Hawke, Vincent Spano, Josh Hamilton és Bruce Ramsay, a forgatókönyvet John Patrick Shanley írta Piers Paul Read könyve alapján.
Vetítik: Duna - 21:00

A jedi visszatér
És ez miért nem "Star Wars VI." a tévéműsor szerint? Na mindegy. Az eredeti trilógia záróepizódja ugyan nem ér fel a korábbiak szintjére, de még így is remek mozi, élvezeti értékben messze felülmúlja a Baljós árnyakat.
Vetítik: AXN - 21:00

return_of_the_jedi.jpg

Srác a biciklivel
A 11 éves Cyrilt apja nevelőotthonba adta, azzal az ígérettel, hogy egy hónap múlva érte jön, de a fiú hiába várja. Kiszökik az otthonból, hogy felkutassa egy közelben lakó fodrásznő segítségével, aki szép lassan anyja helyett az anyja lesz. Szociodráma a Dardenne-fivérektől, a tőlük megszokott stílusban és minőségben. (BS)
Vetítik: m2 - 21:05

Fák jú, Tanár úr!
Német vígjáték egy magát helyettesítő tanárnak kiadó ex-fegyencről, aki így akarja visszaszerezni az iskola helyén elrejtett pénzt. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:20

A máltai sólyom
John Huston klasszikusa, a film noir alapfilmje Dashiell Hammett híres regénye nyomán, a főszereppel egy csapásra sztárrá váló Humphrey Bogart, valamint Mary Astor, Peter Lorre és Sydney Greenstreet főszereplésével.
Vetítik: ATV - 21:35

Szívradír
Az inkább operatőrként ismert Csukás Sándor kisjátékfilmje Szvoren Edina forgatókönyve nyomán. Szereplők: Bánki Gergely, Szamosi Zsófia.
Vetítik: m2 - 23:10

Csontváry
Huszárik Zoltán második, egyben utolsó nagyjátékfilmje. Forgatókönyv: Dobai Péter, Császár István. Szereplők: Ichak Finci, Holl István, Drahota Andrea, Dajka Margit, Balázs Samu.
Vetítik: Duna - 23:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr57901618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása