Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (10.16.)

2015. október 16. - Orosdy Dániel

Amerikai cigaretta
Dömölky János kiváló szatírája Csurka István forgatókönyvéből, Tordy Géza, Moór Marianna, Gobbi Hilda, Makláry Zoltán, Lukács Sándor, Rajhona Ádám és Sörös Sándor főszereplésével. Operatőr: Koltai Lajos. Zene: Presser Gábor. Ez volt Makláry utolsó filmszerepe, aki a film bemutatását követően nem sokkal el is hunyt.
Vetítik: Duna World - 11:15

Veszélyzóna
Luc Besson író-producer 10 év elteltével anyagilag sikeres, de nem túl jól fogadott remake-et készített a B13 - A bűnös negyedhez. Nem mellesleg ez Paul Walker utolsó befejezett filmje. További szereplők: David Belle (aki már a B13-ban is szerepelt), RZA, Bruce Ramsay.
Vetítik: Film+ - 21:00

Az adósság
Újabb (részben) Budapesten forgatott amerikai film! Szeretett fővárosunk ezúttal is Berlint alakítja (a főszereplők legtöbbször a 37-es villamos Salgótarjáni úti szakaszát abszolválják), itt kell(ene) három fiatal Moszad ügynöknek 1965-ben egy náci háborús bűnöst elfognia. A tervbe némi hiba csúszik, a következménnyel pedig a jelenben kell szembesülniük az időközben alaposan megöregedett szereplőknek. John Madden (Szerelmes Shakespeare, Corelli kapitány mandolinja) filmje a 2007-ben készült izraeli Ha-hov remake-je, Helen Mirren, Tom Wilkinson, Sam Worthington, Jessica Chastain, Ciarán Hinds és Marton Csokas főszereplésével. (BS)
John Madden rendező jó érzékkel keveri a kamaradrámát a lassú folyású thrillerrel, így a színészeknek – legfőképpen Hellen Mirrennek és a fiatalkori énjét alakító Jessica Chastainnek, illetve a „Birkenau sebészét” megformáló dán Jesper Christensennek – bőven jut tér a kibontakozásra. (Baski Sándor kritikája a Filmvilág 2011/11 számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:35

A bombák földjén
Oscar-díjas dráma Kathryn Bigelow-tól. Nem rossz, volt jobb (pl. ugyancsak tőle a Zero Dark Thirty).
Vetítik: Film+ - 22:50

Mosás, vágás, ámítás
Audrey Tautou, aki talán még 80 éves korában is Amelie-karaktereket fog alakítani, ezúttal egy Émilie nevű fodrászt játszik, aki úgy próbál magányos anyján segíteni, hogy összehozza saját titkos rajongójával. (BS)
A Vénusz szépségszalont idéző, dél-francia tengerparti fodrászüzletben játszódó komédia egészen kellemes nyár eleji szórakozás lenne, ha karakterei nem lennének szélsőségesen bugyuták. (Parádi Orsolya kritikája a Filmvilág 2011/06 számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 00:50

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr127972227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása