Filmvilág blog

Nyerj jegyet a Vissza a jövőbe vetítésére!

2015. október 12. - filmvilág

bttf1-1.jpg

Október 15-től limitált vetítéssorozat keretében országszerte újra mozivásznon látható az idén 30 éves Vissza a jövőbe. Robert Zemeckis Oscar-díjas kultfilmjének digitálisan felújított változatát Budapesten a Corvin Moziban és országszerte számos további filmszínházban láthatják a nézők, az eredeti, 1987-es magyar szinkronnal.

A Volt egyszer egy vadnyugat után egy újabb olyan filmklasszikus tér vissza a mozikba, amelyen generációk nőttek fel, amely ikonikus sztorijával, jellegzetes karaktereivel és szállóigévé vált párbeszédeivel örökre beírta magát a filmtörténelembe. A Vissza a jövőbe trilógia első részét kereken 30 éve mutatták be az Egyesült Államokban, az évforduló és a második rész időutazásához köthető Back to the Future Day alkalmából idén ősszel világszerte újra mozivásznon láthatják a rajongók Marty McFly (Michael J. Fox) és Dr. Emmet Brown, alias Doki (Christopher Lloyd) kalandjait a tér-idő kontiuumban.

A Bob Gale és Robert Zemeckis forgatókönyve alapján Steven Spielberg produceri keze alatt készült, helyzetkomikumokkal teli sci-fi-kalandfilmet 1985-ben mutatták be az Egyesült Államokban, ahol az év legsikeresebb filmje lett, többek között a legjobb hangeffektek Oscar-díját is elnyerte. A sikernek köszönhetően két folytatást is készítettek hozzá, valamint animációs sorozatot és videojátékokat is. Magyarországon napra pontosan 28 évvel a mostani premier előtt, 1987. október 15-én mutatták be. A film kultikus státuszához a jól felépített sztori és a szerepüket remekül érző színészek mellett nagyban hozzájárult a kiváló magyar szinkron, a két főszereplőnek Rudolf Péter és Rajhona Ádám adta a hangját.

A Vissza a jövőbe digitálisan felújított változata ezzel a megszokott, 1987-es szinkronnal kerül most újra mozivászonra, a színpadi produkciók közvetítéseire és filmtörténeti klasszikusok újra-bemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában..A vetítési helyszínek teljes listája a film Facebook-oldalán olvasható.

A premier után néhány nappal, október 18-án vasárnap a DeLorean Klub - a Volkswagen Klub közreműködésével - kiállítást szervez a Corvin Moziban filmes relikviákból, a mozi előtt pedig tiszteletét teszi a filmből ismert DeLorean DMC-12 és a Volkswagen kisbusz is. A jelmezben megjelenő rajongók beülhetnek az autókba és természetesen nem hiányozhat a kiállításról a fluxuskondenzátor sem. Emellett Egerben, Pécsett és több más helyszínen is különleges események színesítik a film bemutatóját, a 2015. október 21-i Vissza a Jövőbe Napon pedig világszerte rajongók milliói ünneplik Marty érkezését a trilógia második részében szereplő jövőbe.

A forgalmazó, Pannonia Entertainment jóvoltából kisorsolunk egy páros jegyet a film szombati, október 18-i 17-i vetítésére (Corvin mozi, 18:15), illetve két moziplakátot is azok között, akik a blog.filmvilag@gmail.com címre megírják, hogy melyik az a "régi" film, amelyet szívesen megnéznének újra (vagy először) a mozivásznon is. (A Pannonia által már bemutatott filmek - Alien, Alien 2, Die Hard, Harcosok klubja, Volt egyszer egy vadnyugat - természetesen nem választhatók.) Sorsolás és a nyertesek értesítése: csütörtök reggel. (A plakátokat a Corvin moziban lehet majd átvenni, ezért olyanok jelentkezését várjuk csak, akiknek ez nem okoz gondot.)

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr217962208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása