Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.03)

2015. október 03. - Orosdy Dániel

Piszkos tizenkettő - A következő küldetés (alias Piszkos tizenkettő: A második küldetés)
A nagy klasszikus kései tévés folytatása (vagy inkább remake-je) a megbízható Andrew V. McLaglen-től, Reisman szerepében ismét Lee Marvinnal. További szereplők: Ken Wahl, Sonny Landham, Richard Jaeckel, Ernest Borgnine (ők ketten szintén visszatérők).
Vetítik: RTL Klub - 15:55

Fogtündér
Vígjáték Dwayne "The Rock" Johnson, Ashley Judd, Stephen Merchant, Julie Andrews és Billy Crystal főszereplésével. A forgatókönyvön dolgozott Babaloo Mandel és Lowell Ganz is.
Vetítik: TV2 - 19:00

A hobbit - Váratlan utazás
Hosszas huzavona után a projektre eredetileg kijelölt Guillermo del Toro helyett A Gyűrűk ura rendezője adaptálta Tolkien azonos című meseregényét. Ez az első (170 perces) rész, és van még kettő folytatás. Gandalfot ismét Ian McKellen alakítja, míg Zsákos Bilbo szerepében Martin Freeman látható. A filmet több helyen a Jackson által kifejlesztett HFR 3D formátumban vetítették, vagyis 1 másodperc alatt a szokásos 24 helyett 48 képkocka villan fel. (BS)
A regény első hat fejezetét feldolgozó megamozit a mesevilág tökéletes illúziója volna hivatott egységbe rántani, de technikai újításai csak távolabb taszítják A hobbitot ettől a végcéltól. (Sepsi László kritikája a Filmvilág 2013/01. számában olvasható.)
Vetítik: Film+ - 20:00

A gyávaság tollai
A. E. W. Mason regényének sokadik filmváltozata, ezúttal Shekhar Kapur rendezőtől, Heath Ledger, Wes Bentley, Djimon Hounsou, Kate Hudson, Michael Sheen és Tim Pigott-Smith főszereplésével. A klasszikus feldolgozás továbbra is Korda Zoltán nevéhez fűződik (1939).
Vetítik: Film Mánia - 21:00

Godzilla
Óriáshüllő legyakja nagyváros, Emmerich-verzió.
Vetítik: TV2 - 21:10

godzilla98.jpg

Star Wars I. rész: Baljós árnyak
Mindenkinek, aki szereti. És senki másnak.
Vetítik: AXN - 21:00

Éjfélkor Párizsban
Újabb állomásához érkezett Woody Allen európai turnéja: ezúttal Párizs városában forgatott filmet – a mostani, és a 20-as évekbeli Párizsról. A főszereplő egy első regényén dolgozó amerikai forgatókönyvíró (Owen Wilson), aki mennyasszonya (Rachel McAdams) és a leendő após, anyós társaságában érkezik a szerelem városába, amely alaposan meg is szédíti őt. A szereplők közt Sarkozy ex-elnök úr b. neje is feltűnik. (BS)
Vetítik: Duna - 21:20

Vissza a jelenbe
Elismert sci-fi vígjáték John Cusack producer-főszereplőtől és állandó tettestársától, Steve Pink rendezőtől. Szereplők: Clark Duke, Craig Robinson, Rob Corddry, Sebastian Stan, Lyndsy Fonseca, Crispin Glover, Chevy Chase, Charlie McDermott, Lizzy Caplan, William Zabka.
Vetítik: RTL Klub - 22:25

Éjféli cowboy
John Schlesinger tabudöntögető/formabontogató Oscar-díjas drámája Jon Voighttal és Dustin Hoffmannal.
Vetítik: Duna - 22:55

A jó rabló
Szép példa a "jó remake"-re: Neil Jordan szajréfilmje egy Melville-klasszikus, a Bob nagyban játszik alapján, Nick Nolte, Emir Kusturica, Tchéky Karyo, Said Taghmaoui és a rejtőködő hajlamú Ralph Fiennes főszereplésével.
Vetítik: m2 - 23:40

Különleges indíték
Brad Furman bűnügyi filmje John Leguizamo, Tyrese Gibson, Bobby Cannavale és Rosie Perez főszereplésével. Forgatókönyv: Jonas és Josh Pate (A sír, A hazug).
Vetítik: TV2 - 00:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr67883950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása