Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (09.13.)

2015. szeptember 13. - Orosdy Dániel

Sylvester
Tim Hunter családi drámája ("lófilm") Richard Farnsworth-szel.
Vetítik: TV2 - 15:50

A Jó, a Rossz és a Csúf
Minden idők egyik legjobb filmje a plebsz szerint. Meg szerintem. És ma már a szakma szerint is.
Vetítik: Film+ - 17:50

Herbie Monte Carlóba megy
Disney-móka gyerekeknek.
Vetítik: Duna - 19:35

A hódkóros
A film, amelyről elég két dolgot tudni: 1. férfi főhőse egy hód kesztyűbáb segítségével próbál kilábalni súlyos depressziójából; 2. a férfit az utóbbi időben kizárólag a bulvárlapok legmélyebb bugyraiban szereplő Mel Gibson alakítja. A film rendezője és másik főszereplője nem mellesleg Jodie Foster. (BS)
Régi szokását megtartva a színész-rendező a humort sem hagyja el a dráma mellől, amelynek elsődleges forrása persze a hétköznapi élet legintimebb pillanataiba is bebocsátást nyerő hódbáb jelenléte – a főhős baljáról lerántva el is tűnne minden szokatlan vonás a filmből és csupán egy sokszor látott elemekből, szívvel és tisztességgel összerakott alkotás maradna a helyén. (Tüske Zsuzsanna kritikája a Filmvilág 2011/09. számában olvasható.)
Vetítik: m2 - 21:00

A rettegés arénája
Phil Alden Robinson akcióthrillere Tom Clancy műve nyomán. Jack Ryan szerepében (Alec Baldwin és Harrison Ford után): Ben Affleck. További szereplők: Morgan Freeman, Liev Schreiber, James Cromwell.
Vetítik: Duna - 21:25

A Wall Street farkasa
Scorsese fess és lendületes filmet forgatott. Műfajtörténeti újításokra ezúttal ugyan nem telt tőle, de régen volt ilyen jó formában az immár hetven felett járó rendező (akit az Egyesült Államokban kemény támadások értek munkája obszcenitása miatt – igazuk volt: a film alpári és útszéli, de megkockáztatom: semmivel sem visszataszítóbb, mint a brókerek valóságos világa). A Wall Street farkasának cselekménybonyolítása ragyogó, a figurái izgalmasak, továbbá a dialógusok is hengerlőek, A komédia királya óta nem forgatott ennyire humorbő mozit a mester. A vizuális kivitelezés is míves, a konvencionálisabb megoldások pazar és artisztikumukkal korántsem hivalkodó hosszú snittekkel keverednek. (Pápai Zsolt)
Főszereplők: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie.
Vetítik: TV2 - 22:00

Győztes
Géczy Dávid rövidfilmje Lukáts Andor, Kamarás Iván és Földes Eszter főszereplésével.
Vetítik: m2 - 22:30

Lehetek az eseted?
Chris Columbus romantikus vígjátéka.
Vetítik: RTL Klub - 22:45

Habermann
Juraj Herz díjnyertes drámája.
Vetítik: Duna - 23:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr617751880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása