Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (06.12.)

2015. június 12. - Orosdy Dániel

Hat nő és a gyilkos (alias Hat halott modell)
És igen, Mario Bava-film a magyar tévében! A leginkább Blood and Black Lace címen ismert, ma már klasszikusnak tartott giallo (sokak szerint az alműfaj első darabja!), melynek írója Marcello Fondato (Különben dühbe jövünk, A félelem három arca), főszereplői pedig Cameron Mitchell és a magyar származású Eva Bartok.
Vetítik: Duna - 23:10

Az újságos fiú
Tényleg nem a finom gallok ízlésére szabott darab – velejéig mocskos, lucskosan buja, izzatag neo-noir, amelyben mogorva vademberek krokodilokat beleznek, egy ártalmatlan börtönlátogatás bizarr szexjelenetté fajul, és a felnőtté válás rögös útján lépdelő hősünket nyilvánosan levizelik. (...) kétségkívül romlott, mocskos szenzációkat mutogató mozi – de vadul kicsapongó, túlfűtött parádéja bátrabbnak és izgalmasabbnak tűnik a hivatalos jó ízlés megannyi kegyeltjénél. (Nagy V. Gergő)
Szereplők: Matthew McConaughey, Zac Efron, John Cusack, Nicole Kidman. Én csak azt tudom, hogy a rendezőnek egy bitang rossz filmje biztosan készült hasonló műfajban (Árnyékboksz).
Vetítik: Cool - 23:10

Le a fejjel!
Tímár Péter vígjátéka. Szereplők: Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Bajor Imre, Garas Dezső, Kamarás Iván, Fullajtár Andrea, Gengszter Zoltán, Dolák-Saly Róbert.
Vetítik: Duna - 00:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr507529530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása