Filmvilág blog

Film készült a csepeli kettős gyilkosságról

2015. április 20. - filmvilág

[Sajtóközl.] A csepeli kettős gyilkosság Magyarországon az első olyan dokumentumfilm, mely a BBC Crime által gyártott oknyomozó dokumentumfilmekhez hasonlóan, hitelesen rekonstruálja a bűncselekményt.

Hat évvel ezelőtt történt döbbenetes bűncselekményt dolgoz fel a dokumentumfilm, amely az egész országot megrázta, és a motivációkat illetően kérdések sorát vetette fel. A csepeli kettős gyilkosság néven elhíresült bűntényben két pedagógust öltek meg hidegvérrel egy csepeli szakképző iskolában 2009 január 7-én. Az ügy különlegessége, hogy a gyilkosság perceiről hangfelvétel készült, ami az európai kriminalisztika történetében példa nélküli.  

A dokumentumfilm az egykori híradások, bírósági bizonyítékok, a tárgyalásokon készült archív felvételek, a döntő bizonyítékul szolgáló hanganyag alapján, rekonstruált jelenetek segítségével mutatja be a sorsfordító mozzanatokat. Bemutatja a két áldozat és a két gyilkos előéletét, és percről-percre feltárja a tragédia pillanatait.

A dokumentumfilmet Csarnai Attila és Géczy Dávid rendezte, az alkotás producere Skrabski Fruzsina.

a_csepeli_kettos_gyilkossag_b1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr647384576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása