Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (04.06.)

2015. április 06. - Orosdy Dániel

A fantasztikus Róka úr
Wes Anderson népszerű animációs filmje Roald Dahl műve nyomán. Az eredeti változat szinkronhangjai: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Wallace Wolodarsky, Michael Gambon, Willem Dafoe, Owen Wilson, Jarvis Cocker, Wes Anderson.
Vetítik: RTL Klub - 08:45

Szikraváros
A Rém rom rendezőjének kalandfilmje Bill Murray-vel, Mackenzie Crookkal, Tim Robbins-szal és Martin Landau-val.
Vetítik: TV2 - 09:40

Jurassic Park 3.
Spielberg és Crichton nem tért vissza a 3. részre, Sam Neill és Laura Dern viszont igen. További szereplők: Téa Leoni, William H. Macy, Michael Jeter, John Diehl. Rendező: Joe Johnston. Társíró: Alexander Payne.
Vetítik: TV2 - 13:30

A leleményes Hugo
Scorsese az Aviátor után ismét egy jelentős filmalkotó életébe enged bepillantást – mindezt egy 3D-s ifjúsági kalandfilm álcájában. Szereplők: Chloe Moretz, Asa Butterfield, Sacha Baron Cohen, Ben Kingsley, Ray Winstone, Jude Law, Emily Mortimer. (BS)
A leleményes Hugo az a film, amit üzenetként szeretne átnyújtani az utókornak a cinéphile rendező, a mondandója pedig mindössze ennyi: szeressétek a mozit! (Hlavaty Tamás kritikája a Filmvilág 2012/03. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 15:20

Álom luxuskivitelben
Blake Edwards klasszikus romantikus vígjátéka Audrey Hepburnnel és George Pepparddal.
Vetítik: Duna - 20:30

alom_luxuskivitelben.jpg

A három testőr
Alexandre Dumas klasszikusát ezúttal Paul W.S. Anderson (A kaptár) gyaláz dolgozta fel. (BS)
Vetítik: Film+ - 20:45

Red 2
A Bruce Willis vezette nyugdíjas korú ex-ügynökök visszatérnek, és ezúttal Párizst, Moszkvát és Londont veszik célba. A szereplőgárda: John Malkovich, Mary-Louise Parker, Helen Mirren, Catherine Zeta-Jones, Sir Anthony Hopkins, Byung-hun Lee. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:05

A diktátor
Borat és Brüno megalkotója az (ál-)dokustílust ezúttal hanyagolva visszatért a totális fikcióhoz. A címbéli Aladeen tábornok egy képzeletbeli észak-afrikai ország diktátora, aki ellen New York-i tartózkodása során helyettese puccsot intéz. A szakállát is elvesztő Aladeennek megpróbál mindent, hogy visszaszerezze a hatalmát. Szigorúan 18 éven felülieknek szóló övön aluli poénok! (BS)
Élvezetes, de korántsem éles szatíraként A diktátor masszív és humorában kissé kiszámítható biztonsági játék – legjobb kiszólása is távol marad a Brüno ketrecharcának felforgató provokációjától. (Sepsi László kritikája a Filmvilág 2012/06 számában lesz olvasható.)
Vetítik: TV2 - 22:30

Fekete Dália
Brian De Palma bűnfilmje James Ellroy regénye alapján.
Vetítik: RTL Klub - 23:20

János vitéz
Gaál Béla romantikus kalandfilmje Petőfi Sándor műve nyomán, a forgatókönyv megírásában Heltai Jenő is részt vett. Zene: Kacsóh Pongrác. Szereplők: Palló Imre, Dajka Margit, Bilicsi Tivadar, Csortos Gyula, Gózon Gyula, Kiss Ferenc, Peéry Piri, Simor Erzsi.
Vetítik: Duna - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr137342760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása