Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (03.20.)

2015. március 20. - Orosdy Dániel

Columbo: Ahogy a könyvben meg van írva (alias Gyilkosság könyv szerint)
Steven Spielberg rendezése, a híres tévésorozat első része. A főszerepben természetesen Peter Falk látható.
Vetítik: Duna - 20:35

Zombieland
Ruben Fleischer remek horror-vígjátéka Jesse Eisenberggel, Woody Harrelsonnal, Emma Stone-nal és Bill Murray-vel.
Vetítik: Cool - 21:10

Boszorkányvadászat
A Tolvajtempó és a Kardhal jónevűnek csak jóindulattal nevezhető rendezője, Dominic Sena középkorban játszódó kaland-fantasy-t készített, főszerepben a mindig mindent elvállaló Nicholas Cage-dzsel. A színész egy keresztes lovagot alakít, aki társával (Ron Perlman) együtt dezertál a seregből, majd odahaza elvállalja, hogy egy ördögűzésre kijelölt lányt elszállít a szertartás helyszínére. Útközben megkérdőjeleződik a lány bűnössége, és az egész misszió célja. Kellemes meglepetés: az egyik szerepben a kiváló dán színészt, Ulrich Thomsent láthatjuk, akivel, többek között, Szász János Ópiumában is találkozhattunk. (BS)
A Boszorkányvadászat egészen a kínosan túldigitalizált ostrom-fináléig veretes kalandtörténet,egyszerű, erős karakterekkel és visszafogottan kijátszott morális kérdésekkel. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2011/02. számában olvasható.)
És részben nálunk forgatták!
Vetítik: RTL Klub - 21:15

A cápa
Spielberg ezzel a művével egyrészt megalkotta a tökéletes szórakoztatómozit, másrészt pusztán filmes eszközökkel (no és a hiteltelen megjelenésű, rosszul működő gumicápát helyettesítő uszonnyal) zsigeri félelmet csempészett több generáció pszichéjébe. Még a bevallottan eltúlzott finálét is sikerül hitelessé tennie a végig zseniális vágásnak, operatőri munkának, zenének és színészeknek köszönhetően. A leghatásosabb film, amit valaha egy halról készítettek. (Részlet az Orosdy Dániel kedvenc filmjei című posztból)
Vetítik: Viasat6 - 22:00

capa-werk.jpeg

Ne nyúlj a fehér nőhöz!
Marco Ferreri sajátos felfogásban fogant westernje az egy évvel korábban bemutatott A nagy zabálás négyesével (Marcello Mastroianni, Ugo Tognazzi, Michel Piccoli, Philippe Noiret), valamint Catherine Deneuve-vel a főszerepben. További szereplők: Alain Cuny, Serge Reggiani, Paolo Villaggio, Franco Fabrizi, Piccoli és Tognazzi egy-egy rokona, valamint maga a rendező.
Vetítik: Duna - 23:10

Palmetto
Neo-noir James Hadley Chase regénye nyomán Volker Schlöndorfftól. Szereplők: Woody Harrelson, Elisabeth Shue, Gina Gershon, Rolf Hoppe, Michael Rapaport és Chloë Sevigny.
Vetítik: Viasat3 - 23:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr147285291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása