Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (01.24)

2015. január 24. - Orosdy Dániel

Az újabb gombháború
Louis Pergaud klasszikus regényének sokadik remake-je (a legismertebb feldolgozás Yves Robert 1962-es Gombháborúja). Szereplők: Laetitia Casta, Guillaume Canet, Kad Merad, Gérard Jugnot. (Ha minden igaz, a címe ellenére nem folytatása az ugyancsak 2011-ben bemutatott változatnak.)
Vetítik: Duna - 13:40

Tintin kalandjai - A Nap foglyai
Hergé kultikus képregénysorozatának rajzfilmváltozata, a kiválasztott részek filmre adaptálásán dolgozott bizonyos Molnár László is.
Vetítik: m2 - 16:10

Fűre lépni szabad
Makk Károly vígjátéka.
Vetítik: Duna - 16:15

Vissza a jövőbe 2.
A nagysikerű első rész hasonlóan népszerű folytatása, jórészt azonos alkotóktól.
Vetítik: TV2 - 19:00

Ismeretlen férfi
Jól sikerült akciófilm Liam Neeson, Diane Kruger, Bruno Ganz, January Jones, Frank Langella és Aidan Quinn főszereplésével. Nem túl meglepő módon jórészt a nagysikerű Elrabolva nyomdokain halad.
Vetítik: RTL Klub - 19:20

Amelie csodálatos élete
Jean-Pierre Jeunet nagysikerű, díjak tömegével elismert romantikus vígjátéka, mely sztárt csinált Audrey Tautou-ból. (Hogy utóbbi tulajdonképpen miért is jó, még kutatja a tudomány.)
Vetítik: Duna - 20:55

amelie.jpg

Viharsziget
A titokzatos folyó és a Hideg nyomon után újabb Dennis Lehane regény kapott hollywodi adaptációt. (...) Martin Scorsese kedvenc színészével, Leonardo DiCaprióval forgatta le a filmet, amely anyagilag már most a legsikeresebb közös munkájuknak számít. (BS)
(...) Régi traumák, el nem gyászolt halálok, náci orvosok, koncentrációs tábor flashbackek – Teddy Daniels nyomozó egy eltűnt páciens ügye miatt kénytelen a félelmetes intézmény rácsain belül nyomozni, valamikor az 50-es években, az analitikus pszichiátriai módszerek bimbózásának idején. Eközben Daniels nyomozónak saját problémáit is fel kell dolgoznia, melyek impozáns látomásokban sejlenek fel, a film noir hőskorát idézve – gyógyszerek, fejfájások kíséretében, melyek kellemesen lebegtetik mind a nézőt, mind a főszereplőt a különleges tudatállapotok közt. A kivitelezés briliáns, a szürreália érzékletes, minden remekül fest, a motívumok konzekvensen sorakoznak, bár néhol célt tévesztenek. A csattanó nem okoz meglepetéseket, viszont nagyon szépen kidolgozott – felemás film ez, recseg-ropog a súlyos szerkezet, pedig csak egy lufit kéne elbírnia. (AN)
Vetítik: TV2 - 21:10

Védtelen gyermek
Christian Alvart thrillere Renée Zellweger, Jodelle Ferland, Bradley Cooper és Ian McShane főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 23:50

A tábornok
Franklin J. Schaffner díjak tömegével elhalmozott klasszikusa (részben) Ladislas Farago műve és Francis Ford Coppola (társíróként jegyzett) forgatókönyve nyomán. Főszereplő: George C. Scott. Ő egyben a fő látnivaló is. Igyekezett még: Karl Malden, Siegfried Rauch, Michael Bates stb.
Vetítik: RTL Klub - 23:55

Az utolsó állomás
Michael Hoffman drámája Tolsztoj Leó utolsó éveiről, Helen Mirren (Golden Globe- és Oscar-jelölés) és Christopher Plummer (Golden Globe- és Oscar-jelölés) főszereplésével. További szereplők: Paul Giamatti, James McAvoy.
Vetítik: m1 - 00:20

Törvénytisztelő polgár
Nézhető-felejthető bosszúfilm F. Gary Gray rendezőtől és Kurt Wimmer írótól. Szereplők: Gerard Butler, Jamie Foxx, Colm Meaney, Bruce McGill. Mind dolgoztak már magasabb színvonalon.
Vetítik: m1 - 02:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr827101335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása