Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (01.18.)

Moszkító, Darázs, Párduc

2015. január 18. - Orosdy Dániel

Angel
François Ozon filmje.
Vetítik: m1 - 15:30

Nehéz kesztyűk
Játékfilm Papp Laciról, Papp Lacival.
Vetítik: Duna - 16:15

A Moszkító-part
Peter Weir kiváló mozija Paul Schrader forgatókönyve és Paul Theroux regénye nyomán. Szereplők: Harrison Ford, Helen Mirren, River Phoenix, Andre Gregory, Martha Plimpton.
Vetítik: m1 - 17:30

Az ártatlanság kora
Elismert kosztümös dráma, egyben Martin Scorsese első igazán elkeseredett felhívása az Akadémia felé "Miért nem kapok már Oscart?!"-témakörben.
Vetítik: ATV - 20:40

Zöld darázs
A Green Hornet az egyik legrégebbi amerikai maszkos szuperhős-figura. Karrierjét 1936-ban kezdte a rádióban, de megjárta már a mozikat, a tévét és természetesen képregény is készült belőle. A 66-os tévéváltozat talán a legismertebb, köszönhetően Bruce Lee-nek, aki Kato-t, a főhős segítőjét alakította. A legújabb változatot a tervek szerint a kínai és hongkongi film egyik legnagyobb sztárja, Stephen Chow (Shaolin foci, A pofonok földje) rendezte volna, a helyére végül Michel Gondry érkezett, a főszerepet pedig az eddig csak komikusként jeleskedő Seth Rogen kapta meg. A főgonoszt a Becstelen Brigantyk Landa ezredese, Christoph Waltz alakítja. (BS)
Túlzás lenne a Zöld darázst jó, vagy bármilyen módon sikeres filmnek hívni, de azokban a ritka pillanatokban, amikor összeér az Apatow-iskola kimondott-kimondatlan homoszexuális brománca és Michel Gondry egészen gyerekes ötletei (a halálnemek nagyrésze mintha a Tex Avery-életműből lett volna átemelve), akkor tényleg szórakoztató. A többi harsány zaj és felesleges 3D. (Klág Dávid)
Vetítik: RTL Klub - 20:40

A Rózsaszín Párduc
Blake Edwards klasszikus caper-vígjátéka David Niven főszereplésével. Nem tévedés! Clouseau felügyelő itt még csak mókás mellékszereplő, de nem véletlenül az őt alakító Peter Sellers-re épültek a folytatások. További szereplők: Claudia Cardinale, Robert Wagner, Capucine. A ma már saját jogán is klasszikus filmzenét természetesen Henry Mancini szerezte.
Vetítik: Duna - 21:15

rozsaszinb_parduc-blake_edwards.jpg

Lepattintva
Kiváló vígjáték Jason Segel főszereplésével és forgatókönyvéből. További szereplők: Mila Kunis, Kristen Bell, Bill Hader, Russell Brand, Jonah Hill, Paul Rudd, William Baldwin.
Vetítik: m1 - 21:40

Az ajánlat
John Hillcoat remekműve Nick Cave forgatókönyve nyomán. Szereplők: Guy Pearce, Emily Watson, Ray Winstone, Danny Huston, John Hurt. Zene: Cave és Warren Ellis.
Vetítik: m1 - 22:20

Mint hal a vízben
Elismert chilei-francia filmdráma.
Vetítik: m1 - 00:05

Komfortos mennyország
Peter Jackson két fantasy-project között egy családbarát drámát készített Alice Sebold 2002-es bestselleréből. Főhőse-narrátora egy 14 éves lány, akit egy szomszédban lakó férfi megerőszakol és meggyilkol. Susie két világ közt reked egy színes-szagos purgatóriumban, onnan figyeli családtagjait, amint azok megpróbálják feldolgozni a halálát, és felkutatni a tettest. A kritikák többsége dicséri a színészeket (és főként a gyilkost alakító Stanley Tucci-t), de kárhoztatják a szentimentális hangvételét. (BS)
A Komfortos mennyország a rendezőtől elvárt hozzáállás helyett nem groteszk rape-revenge komédiát formál a lírai lebegésű alapanyagból, inkább minden lehetőséget kihasznál, hogy virtigli giccsbe fordítsa. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2010/03. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 00:55

A látogató
Az elsősorban színészként és íróként (Oscar-jelölés a Fel!-ért) ismert Thomas McCarthy (Az állomásfőnök, Győzzünk már!) rangos díjakkal jutalmazott drámája a főszerepért egyebek mellett Oscarra is jelölt Richard Jenkins-szel.
Vetítik: m1 - 01:10

Az utolsó csók
Tony Goldwyn vígjátéka Zach Braff, Jacinda Barrett, Casey Affleck, Rachel Bilson és Tom Wilkinson főszereplésével. Forgatókönyv: Paul Haggis és Gabriele Muccino.
Vetítik: RTL Klub - 01:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr117047445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása