Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (11.16.)

Green, Leigh, Bán

2014. november 16. - Orosdy Dániel

Rangon alul
Bán Frigyes vígjátéka. Szereplők: Bitskey Tibor, Sólyom Ildikó, Sulyok Mária, Ráday Imre, Pécsi Sándor, Psota Irén, Márkus László.
Vetítik: Duna - 12:30

Egy bébiszitter kalandjai
Chris Columbus vígjátéka az ifjú Elisabeth Shue főszereplésével.
Vetítik: m1 - 15:25

Az istenek a fejükre estek
Jamie Uys népszerű slapstick-vígjátéka egy komoly bonyodalmakat okozó kólásüvegről. Főszereplők: Marius Weyers és a talányos nevű, de méltán népszerű N!xau.
Vetítik: RTL Klub - 15:30

Esküvőtől válóperig
Tévéjáték (VAGY színházi felvétel) Georges Feydeau műve nyomán. Szereplők: Csányi Sándor, Schell Judit, Szegezdi Róbert, Szombathy Gyula, Kovács Vanda, Molnár Piroska.
Vetítik: m1 - 17:10

Kidobós: Sok flúg disznót győz
Elismert vígjáték Vince Vaughn, Ben Stiller, Rip Torn, Justin Long és Stephen Root főszereplésével.
Vetítik: Film+ - 17:30

Szemfényvesztők
Géczi kolléga szerint "vicces, szexi, tempós, és már maga a témaválasztás is megérdemli a szimpátiát". Egyébiránt ez Louis Leterrier filmje, szereplői többek közt Michael Caine, Morgan Freeman, Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Mélanie Laurent.
Vetítik: RTL Klub - 18:55

szemfényvesztők.jpg

Az ártatlanság kora
Elismert kosztümös dráma, egyben Martin Scorsese első igazán elkeseredett felhívása az Akadémia felé "Miért nem kapok már Oscart?!"-témakörben.
Vetítik: ATV - 20:40

Bíbor folyók
Mathieu Kassovitz zavaros, de igen szórakoztató thrillere. Főszereplők: Jean Reno és Vincent Cassel.
Vetítik: Cool - 21:00

Még egy év
Mike Leigh Arany Pálmára jelölt filmje egy hatvanas házaspár és barátaik egy évét mutatja be, négy fejezetben (tavasz, nyár, ősz, tél.) (BS)
A Hajrá, boldogság! „csakazértis-boldogsága” után a rendező azt mutatja meg, hogy ugyanolyan könnyű elérni a boldogságot, mint egy életre boldogtalannak maradni; de beszél a másik ember boldogtalanságának elviselhetetlenségéről és arról is, hol a segítségnyújtás határa. Mindez persze közel sem lenne ilyen tökéletes a színészek játéka nélkül (Leigh visszatért régi, jól bevált kedvenceihez), akik így szinte társalkotókká válnak. (Vajda Judit kritikája a Filmvilág 2011/10. számában olvasható.)
Vetítik: Duna - 21:05

A bébisintér
David Gordon Green vígjátéka Jonah Hillel és Sam Rockwellel. Tarantino 2011-ben a "Futottak még" kategóriába sorolta.
Vetítik: TV2 - 21:45

Ragadozó
Az akciófilmbe oltott sci-fi modern klasszikusa John McTiernantől. A főszereplő: Arnold Schwarzenegger.
Vetítik: RTL Klub - 23:05

A felolvasó
Díjak tömegére jelölt dráma az Órák és a Billy Elliott rendezőjétől. A női főszereplő, Kate Winslet többek között Oscart is nyert az alakításáért.
Vetítik: TV2 - 23:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr46863659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása