Filmvilág blog

Mint a Kámfor a Filmvilág Filmklubban!

Programajánló ma estére

2014. november 04. - filmvilág

A Filmvilág folyóirat és a szolnoki Tisza Mozi közös filmklubot indított, az adott hónap első keddjére időzítve. Ma este 18:00-tól a Steven Soderbergh-féle Mint a kámfort vetítjük, majd a film után Elmore Leonard világáról és a hardboiled műfajról beszélget Géczi Zoltán házigazda, Schubert Gusztáv a Filmvilág főszerkesztője, és Baski Sándor a Filmvilág blogjának szerkesztője.

A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal vetítjük. Az esemény Tisza Mozi Filmklub bérlettel térítésmentesen látogatható, mindenki más 890 forintért válthat jegyet.

outofsight.jpg

A szolnoki Tisza Mozi 1955 március 3-án vetített először, a Filmvilág debütáló száma pedig 1958-ban került ki a nyomdából. Azóta több ezer kópia fordult meg a gépekben, hat évtized remekműveit vetítettük vászonra; a magazinban több tízezer filmmel foglalkoztunk a világ valamennyi szegletéből, nem csupán követve, de gyakran előre prognosztizálva a filmművészet és a filmszakma meghatározó alakjait és trendjeit, témáit és innovációit.

A Filmvilág Filmklubban a magazin előző havi vezető tematikájához igazodva választjuk ki a filmeket, azzal a szándékkal, hogy egyszerre szórakoztató és informatív módon reprezentáljuk az adott zsánert, rendezőt, alkotói mozgalmat vagy országot. Friss bemutatók és retrospektív vetítések váltják egymást, valamint elhivatott és felkészült rendezőket, kritikusokat, szakértőket látunk vendégül, akik behatóan ismerik a kiválasztott témát.

A Filmvilág Filmklub minden hónap első keddjén várja azokat a filmbarátokat, akik éppúgy kíváncsiak a közeljövő filmes trendjeire, mint a kevesek által ismert, ám vitathatatlan értékeket hordozó klasszikusokra.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr546861799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása