Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (10.23.)

Ünnepi kínálat

2014. október 23. - Orosdy Dániel

Szökés a nagy árvíz idején
Czigány Zoltán kisjátékfilmje Gérecz Attila, az 1956-os forradalom vértanú költője emlékére. Szereplők: Rajkai Zoltán, Gubás Gabi, Hevér Gábor, Lázár Balázs, Csőre Gábor.
Vetítik: Duna - 11:30

Tetemre hívás
Madarász Isti kisjátékfilmje. Szereplők: Fehér Balázs Benő, Csuja Imre, Törőcsik Franciska, Pogány Judit, Sztarenki Dóra, Anger Zsolt.
Vetítik: m1 - 14:30

A budapesti rém
Igen, ilyen is létezik: 1958-ban bemutatott amerikai B-film a mi '56-unkról. A szereplők között megtalálható Kubrick és Lynch 1-1 favoritja még ifjú titánként (Joe Turkel, Robert Blake).
Vetítik: Duna - 15:40

Szabadság - Különjárat
Fazakas Péter ügyes tévéfilmje Köbli Norbert forgatókönyvéből, többek között Varju Kálmánnal, Tenki Rékával, Csankó Zoltánnal, Epres Attilával és Thuróczy Szabolccsal.
Vetítik: m1 - 20:20

A másik Boleyn lány
Angol dráma Natalie Portmannel, Scarlett Johanssonnal, Eric Banával és Kristin Scott Thomas-szal.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

másik boleyn lány.jpg

Lopott idő
Andrew Niccol rendező (Gattaca, Fegyvernepper) visszatért a sci-fi műfajához, a rendezés mellett ráadásul a forgatókönyvet is ő jegyzi. A történet szerint a jövőben az idő a legfontosabb fizetőeszköz: sikerült megállítani az öregedést, de csak azok lehetnek hallhatatlanok, akik gazdagok. A szegények kénytelenek megharcolni minden egyes percért – szó szerint. Főszereplők: Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde. (BS)
Vetítik: Cool - 21:15

Menedékkövek
Bakos Katalin dokumentumfilmje. "A filmben a forradalom napjai alatt szolgálatot teljesített orvosok, mentősök, ápolók és családtagjaik vallanak hivatásukról, emlékeznek egykori helytállásukra, munkájukra." (port.hu)
Vetítik: Duna - 22:15

Drive - Gázt!
A dán Nicolas Winding Refn  már most kultikus rajongással övezett filmjében Ryan Gosling egy szótlan kaszkadőrt alakít, aki egy nő (Carey Mulligan) kedvéért kockára tesz mindent. Erőszak, romantika, szintetizátormuzsika. (BS)
Vetítik: AXN - 23:00

Szökés
Gyarmathy Lívia történelmi drámája Recskről, ahol a férjét, egyben a film íróját, Böszörményi Gézát is fogva tartották és beszervezték. Szereplők: Daniel Olbrychski, László Zsolt, Bodrogi Gyula, Marozsán Erika, Lukáts Andor, Pogány Judit, Hegyi Barbara, Bezerédi Zoltán.
Vetítik: m1 - 00:35

Hiúság vására
Mira Nair Thackeray adaptációja Reese Witherspoon főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr436825133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása