Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (10.04.)

Keleti, Spielberg, Scott

2014. október 04. - Orosdy Dániel

Édes Charity
Avagy Cabiria New York-i éjszakái. Valaha ilyen volt egy Fellini-film remake-je: nem tökéletes, de a saját jogán is értékes. Ez konkrétan Bob Fosse musicalje Shirley MacLaine-nel.
Vetítik: Duna - 13:05

Mint-a-kép
Glenn Gordon Caron romantikus vígjátéka Jennifer Aniston, Kevin Dunn, Illeana Douglas, Kevin Bacon, Jay Mohr és Olympia Dukakis főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 15:50

Történelmi magánügyek
Keleti Márton filmje remek színészek tömegével.
Vetítik: Duna - 16:30

Minden végzet nehéz
Nancy Meyers romantikus vígjátéka Jack Nicholsonnal és Diane Keatonnal. További szereplők: Amanda Peet, Keanu Reeves, Frances McDormand, Jon Favreau, Paul Michael Glaser, Rachel Ticotin.
Vetítik: Cool - 18:35

Szerelmes Shakespeare
1999 nem volt túl erős év. 7 Oscar, 3 Golden Globe, 3 BAFTA, halovány emlékek.
Vetítik: m1 - 20:20

Harmadik típusú találkozások
A Cápa váratlan, de végül mindent elsöprő anyagi sikere pillanatok alatt addig sosem látott magasságba repítette fiatal direktorát. Spielberg többé nem ismert lehetetlent. A folytatást sürgető stúdióra és a lábai előtt heverő, jobbnál jobb forgatókönyveket szorongató producerekre egyaránt fittyet hányva szinte azonnal visszatért fiatalkori álmaihoz, s elkészítette első professzionális science fiction filmjét. A fő téma az idegenekkel történő földi kapcsolatteremtés, valamint az ahhoz vezető út, de a rendező ezúttal is az átlagember nézőpontjából meséli el nagyszabású történetét. Spielbergnél a különös kinézetű, de barátságos űrlények – akik érkezésükkel egy időben több történelmi rejtélyről is fellebbentik a fátylat – nem csak hogy szeretik a zenét, de még a Kodály-féle kézjeleket is pontosan ismerik. A kelleténél talán hosszabb az út, míg a kisvárosi villamossági szakember az első észleléstől eljut a nagy találkozás színhelyéig, ám a – többek között Richard Dreyfuss és Francois Truffaut nevével fémjelzett – nagyszerű színészgárda mellett Zsigmond Vilmos (Oscar-díjjal jutalmazott) fényképezése, John Williams fülbemászó kísérőzenéje, valamint Douglas Trumbull vizuális megoldásai is jócskán ellensúlyozzák az egyenetlen ritmust. (KCS)
Vetítik: ATV - 20:40

Goldfinger
Minden idők egyik legnépszerűbb és legsikerebb Bond-filmje. Író: Ian Fleming. Rendező: Guy Hamilton. Bond: Sean Connery. A kultusz tárgyai: (minimum) Oddjob és az aranyfestékkel bevont bőrű áldozat. Címszereplő: Gert Fröbe. M: Bernard Lee.
Vetítik: Duna - 21:00

goldfinger.jpg

Gladiátor
Ridley Scott nagysikerű, díjnyertes történelmi kalandfilmje a magánemberként is örömmel keménykedő Russell Crowe-val.
Vetítik: Viasat3 - 21:00

Az éhezők viadala: Futótűz
Suzanne Collins posztapokaliptikus tini-thriller trilógiájának  második felvonása. Hősnőnknek, Katniss-nek újból részt kell vennie egy gyilkos valóságshow-ban, amelynek ezúttal egy sziget a színhelye. A jeles szereplőgárda: Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Philip Seymour Hoffman, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Donald Sutherland. A rendező új: Francis Lawrence (Legenda vagyok), ő fogja a két filmben elmesélendő 3. regényt is adaptálni. (BS)
Míg elődje, Gary Ross próbált valamiféle borongósabb, lebegősebb vizuális körítést adni a moziverziónak, nagyobb hangsúlyt helyezve Katniss személyes nézőpontjára (…), addig Lawrence beéri szabatos, sőt szájbarágós felképesítéssel, mintha a legkevésbé szeretné elvonni a figyelmet az alapmű kisszámú erényeiről. (Varró Attila kritikája a Filmvilág 2013/12. számában olvasható.)
Vetítik: RTL Klub - 21:25

A sötétség határán
A leginkább a James Bond-rendezéseiről ismert Martin Campbell saját, 80-as években készített, azonos című sorozatát dolgozta fel, Mel Gibson főszereplésével (...). A hidegháborús paranoia-krimiből, amelyben egy apa nyomoz lánya gyilkosai után, és kormánykörökig vezető összeesküvésre bukkan, a papírformának megfelelően egyszerű akció-thriller lett. (BS)
Martin Campbell, akarva-akaratlanul, egy régimódi – bár helyenként kifejezetten stílusos – thrillert forgatott; ebben rejlik filmjének bája, de ez egyben a legnagyobb hibája is. (Baski Sándor kritikája a Filmvilág 2010/03. számában olvasható.)
Vetítik: Story4 - 21:25

G. I. Joe: A kobra árnyéka
Stephen Sommers akciófilmje a korosztályomban egykor oly népszerű rajzfilm- és játéksorozat alapján. Szereplők: Dennis Quaid, Channing Tatum, Sienna Miller, Joseph Gordon-Levitt, Marlon Wayans, Said Taghmaoui, Christopher Eccleston, Arnold Vosloo.
Vetítik: TV2 - 21:50

Botcsinálta ügynök
Douglas McGrath és Peter Askin vígjátéka. Szereplők: Sigourney Weaver, McGrath, John Turturro, Jeffrey Jones, Ryan Phillippe, Paul Guilfoyle.
Vetítik: m1 - 22:30

Közös többszörös
A nemrég elhunyt Harold Ramis vígjátéka Michael Keaton többszörös főszereplésével. További szereplők: Andie MacDowell, Eugene Levy, Harris Yulin, Richard Masur.
Vetítik: TV2 - 00:05

A Csodanő
Animációs film a Marvel méltán népszerű amazonjáról (eredeti nevén Wonder Woman).
Vetítik: RTL Klub - 02:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr456757359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása