Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (09.30.)

Német humor + svéd finomság

2014. szeptember 30. - Orosdy Dániel

tökéletes katona.jpegA 23-as szám
"Dicséretes igyekvés és csúnya melléfogás érdekes elegye, egy ügyes fordulattal a VÉGE főcím előtt. Ha Woody Allen volt jelmeztervezője és Clint Eastwood egykori epizodistája egy újabb Angyalszívet vagy Jákob lajtorjáját akart leforgatni, csúnyán melléfogott. Ha csak a Batman mindörökkét próbálják elfeledtetni a kedves nézővel, már valamivel jobb a helyzet." Bővebben: itt.
Vetítik: Viasat3 - 21:15

Tökéletes katona
Roland Emmerich, Dolph Lundgren és Jean-Claude van Damme révén ebben az amerikai akciófilmben a német humor lép frigyre a svéd finomsággal és belga törékenységgel. A műfaj szerelmeseinek kötelező darab.
Vetítik: Film Mánia - 22:00


Hangjegyesek
Csukás Sándor és Oláh Kata dokumentumfilmje. "Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás, és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok nevével fémjelzett magyar népzene kihalófélben van. Az együttesek állami támogatása erősen lecsökkent, az élőzene pedig lassacskán elmarad az éttermekből, szállodákból. Pedig a rendszerváltás előtt több ezer muzsikus volt, csak a fővárosban. Filmünk hazánk egyik leghíresebb zenész családjából származó prímás, Berki Sándor életén keresztül mutatja a cigányzene és a képzett cigány zenészek jelenét, múltját és igen kérdéses jövőjét." (port.hu)
Vetítik: m1 - 22:55

Az oberwaldi titok
Michelangelo Antonioni vegyes fogadtatású, videótechnikával kísérletező filmje Jean Cocteau A kétfejű sas című darabja és filmje nyomán, Monica Vitti és Paolo Bonacelli főszereplésével.
Vetítik: Duna - 23:30

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr796739491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása