Filmvilág blog

Tévéajánló - Szombat (09.13.)

Simó, Burton, Anderson

2014. szeptember 13. - Orosdy Dániel

A gyerek sztárgyár
Dokumentumfilm a szórakoztatóipari gépezet és a gyerekek kapcsolatáról.
Vetítik: m1 - 13:50

Éjszakai lovasok
Western Cathy Downs, Robert Preston, Robert Sterling, Chill Wills és Jack Elam főszereplésével.
Vetítik: Duna - 13:50

Viadukt
Simó Sándor magyar-NSZK-amerikai koprodukcióban forgatott drámája a híres-hírhedt Matuska Szilveszter-incidensről. Szereplők: Michael Sarrazin, Towje Kleiner, Herlinde Latzko , Bács Ferenc, Hetényi Pál, Constanze Engelbrecht, Tordy Géza, Armin Mueller-Stahl.
Vetítik: Duna - 16:15

A majmok bolygója: Lázadás
Tíz éve Tim Burton már megpróbálta feléleszteni A majmok bolygója franchise-t, sikertelenül, most egy viszonylag ismeretlen rendező, Rupert Wyatt próbálkozik ugyanezzel, az eddigi visszajelzések alapján sikerrel. A sorozat (?) első része nem a klasszikus, 1968-as verziót dolgozza fel, hanem a 1972-ben készült negyedik részt (A majmok bolygója IV. - A hódítás), amely azt meséli el, hogy kezdődött a majmok hatalomátvétele. Főszereplők: James Franco, Freida Pinto, John Lithgow. Ceasarnak, a szuperintelligens majomnak, az az Andy Serkis kölcsönözte a mimikáját, aki ugyanezzel a technikával már King Kongot vagy Gollamet is „eljátszotta”. (BS)
John Lithgow kedves alzheimeres bácsija nélkül nehezen viselnénk el a felkelés kirobbanásáig ránk váró egy órát. De a sztorit ne kárhoztassuk, a Lázadás a legújabb digitális technika filmes alkalmazásáról szól, és ebben a tekintetben  mindenképpen siker. (Kovács Marcell kritikája a Filmvilág 2011/09. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 19:00

Kellékfeleség
Amerikai romkom egy agglegényről, aki felbéreli titkárnőjét, hogy játssza el a feleségét álmai nője előtt. (? – a szerk.) A főszerepekben Adam Sandler és Jennifer Aniston komédiáznak, de beugrik egy pillanatra Nicole Kidman is. (BS)
Vetítik: Cool - 21:00

A királyt megölni...
Mike Barker (Próbatétel) történelmi drámája Tim Roth, Dougray Scott és Olivia Williams főszereplésével.
Vetítik: Film Mánia - 21:00

tokillking.png

Másnaposok 2.
Az első részben megismert társaság ezúttal Bangkokban veszti el az eszméletét, majd próbálja másnap kibogozni a szálakat. Politikailag inkorrekt, vállaltan suttyó és obszcén, korhatáros férfikomédia az első rész rajongóinak. (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:10

Wallis és Edward
Romantikus tévéfilm a brit királyi ház egyik nagy botrányáról. Wallis Simpson szerepében Joely Richardson.
Vetítik: Duna - 21:15

A hihetetlen Hulk
A népszerű képregényhős visszatért! Igaz, nem folytatásban, tekintettel Ang Lee filmjének kínos bukására, hanem egy "új kezdet" jellegű moziban, mely elsősorban a kultikus tévésorozattal ápol szoros kapcsolatot (még Bill Bixby és Lou Ferrigno is látható benne). Szereplők: Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt, Robert Downey Jr., Stan Lee.
Vetítik: TV2 - 21:15

Rob Roy
Michael Caton-Jones kalandfilmje Sir Walter Scott regénye és Alan Sharp forgatókönyve nyomán. Szereplők: Liam Neeson, Jessica Lange, John Hurt, Tim Roth (BAFTA a legjobb férfi mellékszereplőnek, Oscar- és Golden Globe-jelölés ugyanebben a kategóriában), Brian Cox.
Vetítik: m1 - 21:30

A bosszú jogán
Roger Donaldson thrillere Nicolas Cage főszereplésével. További szereplők: January Jones, Guy Pearce, Xander Berkeley.
Vetítik: Film+ - 23:05

Utazás Dardzsilingbe (alias Utazás Darjeelingbe)
Wes Anderson Arany Oroszlánra jelölt filmje az állandó tettestársakkal és néhány új arccal (Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman, Wallace Wolodarsky, Barbet Schroeder, Bill Murray, Anjelica Huston, Natalie Portman). A forgatókönyvön Anderson és Roman Coppola mellett ezúttal Schwartzman (mellesleg szintén a Coppola-klán tagja) is dolgozott.
Vetítik: RTL Klub - 23:15

Ál(l)omás
Vékes Csaba rövidfilmje.
Vetítik: m1 - 23:50

Tökéletes másolat
Jon Amiel A bárányok hallgatnak-hatásokat mutató, de elismert és szórakoztató thrillere Sigourney Weaver, Holly Hunter és Dermot Mulroney főszereplésével. További szereplők: Harry Connick Jr., William McNamara, J.E. Freeman, Will Patton. Operatőr: Kovács László.
Vetítik: m1 - 00:05

Egy botrány részletei
Rangos díjakra jelölt angol thriller Cate Blanchett, Bill Nighy és Judi Dench főszereplésével.
Vetítik: RTL Klub - 01:10

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr366693687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása