Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (09.08.)

Singer, Fuller, Lee

2014. szeptember 08. - Orosdy Dániel

little-miss-sunshine-vert.jpgValkűr
Bryan Singer nem különösebben jól fogadott történelmi thrillere a Hitler elleni sikertelen merényletről (na, ezzel jól le is lőttem poént, bocs!). Claus von Stauffenberg ezredes szerepében Tom Cruise. Akiknek bőven jutott tehetségből is: Kenneth Branagh, Bill Nighy, Eddie Izzard, Terence Stamp, Tom Wilkinson. A stábot túlnyomórészt Singer állandó tettestársai alkotják (Christopher McQuarrie író, Newton Thomas Sigel operatőr, John Ottman vágó-zeneszerző).
Vetítik: Film+ - 21:10

A belső ember
Spike Lee jól sikerült akcióthrillere Denzel Washington, Clive Owen orra, Jodie Foster, Willem Dafoe és Christopher Plummer főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 21:15

Ahol a cápa az úr (alias Cápa[!], [A] cápavadász)
Samuel Fuller ígéretes kalandfilmje Victor Canning regénye nyomán, mely sajnos a produceri beavatkozás miatt nem sikerült olyan jól, mint illett volna (egy kaszkadőr szerencsétlen halála miatt újravágták a filmet, hogy nagyobb publicitást kapjon, a rendező meg is tagadta később). A színészgárda azért nem rossz: Burt Reynolds, Silvia Pinal, Barry Sullivan, Arthur Kennedy.
Vetítik: Film Mánia - 22:35

A család kicsi kincse
Jelentős anyagi (100 millió dollár) és szakmai (egy Oscar Alan Arkinnak, egy a forgatókönyvnek, egyebek mellett) sikert aratott független dramedy, mely "(...) üde színfolt a családkritikus filmek sorában. Pedig a nagyapa drogozik, a szülők elhidegültek, az egész utazás pedig az esetlen, duci, szemüveges kislány érdekében történik, akit egy több száz mérföldnyire megrendezett szépségversenyre nevez a família. A család kicsi kincse az utazás kényszerű összezártságában egymásra találó családtagok alapsémájából humoros, izgalmas és szeretetreméltó filmet kreál, melyben az utazásnak igazi tétje van – és nem szégyell a családról mint értékképző közegről beszélni." (Vörös Adél esszéje a Filmvilág 2009/11. számában jelent meg.)
Vetítik: RTL Klub - 00:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr236677901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása