Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (09.07.)

Kovács, Kaplan, Kwapis

2014. szeptember 07. - Orosdy Dániel

X tervezet (alias X program)
Jonathan Kaplan elismert sci-fije. Szereplők: Matthew Broderick, Helen Hunt, William Sadler, Stephen Lang és pár kedves majom.
Vetítik: Film+ - 10:45

Zápor
Kovács András filmje Bessenyei Ferenc, Bara Margit és Páger Antal főszereplésével.
Vetítik: Duna - 13:00

Nem kellesz eléggé
Romantikus vígjáték Ken Kwapis rendezőtől, erős szereposztással (Jennifer Aniston, Scarlett Johansson, Bradley Cooper, Ben Affleck, Drew Barrymore, Justin Long, Jennifer Connelly).
Vetítik: Cool - 14:45

Légy jó mindhalálig
Móricz Zsigmond klasszikusának feldolgozása.
Vetítik: Duna - 16:15

Taxi
Sorozat indul! A Luc Besson-féle Taxi televíziós átdolgozása.
Vetítik: RTL Klub - 18:55

A király összes embere
Steven Zaillian drámája Robert Rossen klasszikusa nyomán, Sean Penn, Kate Winslet, Jude Law és Anthony Hopkins főszereplésével.
Vetítik: ATV - 19:10

Holtpont
Kathryn Bigelow első nagyobb sikert aratott filmje. Főszereplők: Patrick Swayze (RIP), Keanu Reeves (proto-Neo), Gary Busey (Oscar-jelölés a legjobb főszereplő kategóriájában, 1979) és Lori Petty (Tank Girl).
Vetítik: m1 - 21:00

point break.jpg

Árral szemben
Bruce Willis drágán adja az életét a vízen is! További szereplők: Dennis Farina, Sarah Jessica Parker (és néha kicsit ijesztő dekoltázsa), Tom Sizemore, Brion James, Robert Pastorelli, John Mahoney.
Vetítik: Film+ - 21:00

Szakadt függöny
Alfred Hitchcock egyik kései, kevésbé meggyőző, de azért még bőven szórakoztató thrillere. Szereplők: Paul Newman, Julie Andrews, Hansjörg Felmy, Lila Kedrova.
Vetítik: Duna - 21:35

Csak szexre kellesz
Bár az utóbbi időkben a Reitman családból inkább a fiú, Jason aktív (Juno, Egek ura), a Szellemirtók és az Ovizsaru rendezője, Ivan Reitman sem vonult még vissza. Új filmjében Natalie Portman és Ashton Kutcher próbálja ki, hogyan működik, működik-e egyáltalán a szex szerelem nélkül. (BS)
Ha fel is tűnik néha egy-egy rózsaszín zátony a Natalie Portman és Ashton Kutcher főszereplésével készült filmben, Ivan Reitman rendező ütős poénokkal lavírozza át a veszélyes pontokon a történetet. (Parádi Orsolya kritikája a Filmvilág 2011/03. számában olvasható.)
Vetítik: TV2 - 21:40

A félszemű
Ethan és Joel Coen remek westernje Charles Portis regénye (és annak első, John Wayne-féle feldolgozása) nyomán, Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin és Barry Pepper főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 23:50

Nők férfiak nélkül
Iráni témájú, de nem iráni film. Német, osztrák és francia koprodukcióban filmesítette meg Shirin Neshat rendező az emigrációban élő Shahrnush Parsipur Iránban betiltott regényét, amely az 1953-as, CIA által támogatott iráni hatalmi puccsot követő időkben játszódik, és „négy idegen nő sorsa fonódik össze benne”. A film Velencében két díjat kapott, közte a rendezőnek járó Ezüst Medvét. Magyar vonatkozás is van: az egyik szereplőt Tóth Orsi alakítja. (BS)
Vetítik: m1 - 00:00

Négyen egy gatyában
Ken Kwapis vígjátéka. Társíró: Delia Ephron. Szereplők: Amber Tamblyn, Blake Lively, Nancy Travis, Rachel Ticotin.
Vetítik: RTL Klub - 00:40

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr56636755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása