Filmvilág blog

Tévéajánló - Péntek (08.29.)

Kusturica, Anderson, Zwick

2014. augusztus 29. - Orosdy Dániel

Zombieland
Ruben Fleischer első nagyjátékfilmje sem elégszik meg csupán annyival, hogy a Romero-recept felpörgetett paródiáját kínálja: a Zombieland legalább annyira tanmese az elidegenedésről, mint amennyire popkulturális utalásokkal telizsúfolt geek-mozi. (...) a film brutál-szintje bőven a zsáner klasszikusai alatt marad (Hullajótól a Haláli hullák hajnaláig), cserébe viszont a műfaj egy újabb – és viszonylag eredeti – interpretációját kapjuk, ahol az élőholtak visszatérése nem a fogyasztói társadalom kritikája vagy az Egyesült Királyság belterjességének mementója, hanem a jó öreg modernizmus kedvenc témájának frappáns újragondolása, immár posztmodern könnyedséggel. (Sepsi László)
Vetítik: Film+ - 21:00

Szerelem és más drogok
A többnyire férfiasabb műfajokban jeleskedő Edward Zwick (Szükségállapot, Az utolsó szamuráj, Véres gyémánt) romantikus filmet rendezett egy dokuregény alapján (Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman). Jake Gyllenhaal alakítja a Férfit, Anne Hathaway a Nőt. (BS)
Vetítik: Cool - 21:10

A sebhelyesarcú
Brian De Palma Howard Hawks azonos című klasszikusát dolgozta fel, pontosabban aktualizálta Oliver Stone forgatókönyvíró és több remek színész, de elsősorban természetesen Al Pacino segítségével. A sebhelyesarcú hibáktól és túlzásoktól sem mentes, mégis lenyűgöző nagyopera bűnről, erőszakról, álmokról és kábítószerről.
Vetítik: Story4 - 22:05

sebhelyesarcú_1.jpg

Férj és férj
A szokásos Adam Sandler-vígjáték, csak éppen ennek Alexander Payne a társírója, és Kevin James (a "kövér, tehát vicces" komikusiskola NAGY alakja) a másik főszereplője. További szereplők: Jessica Biel, Dan Aykroyd, Ving Rhames, Steve Buscemi, Nicholas Turturro, Richard Chamberlain, David Spade, Rob Schneider.
Vetítik: TV2 - 22:30

A cigányok ideje
Emir Kusturica remekműve.
Vetítik: Duna - 22:45

A Horror Mesterei: Hangzavar
Brad Anderson (A gépész, Transz-Szibéria) első rendezése a Masters of Horror sorozatba (második évad, negyedik epizód).
Vetítik: Viasat6 - 23:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr426646899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása