Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (08.03.)

Angyal, Psycho, Pacsirta

2014. augusztus 03. - Orosdy Dániel

Pacsirta
Ranódy László legjobban sikerült Kosztolányi-adaptációja, az 1964-es cannes-i filmfesztivál egyik versenyfilmje. Páger Antal a legjobb férfi alakítás díjával távozhatott a francia városkából.
Vetítik: Duna - 13:10

Két fogoly
Székely István filmje Zilahy Lajos forgatókönyve nyomán, Jávor Pál és Bajor Gizi főszereplésével.
Vetítik: Duna - 16:50

Várlak nálad vacsorára
Howard Zieff kellemes romantikus vígjátékában mindenki kedvenc morgós medvéje, Walter Matthau Glenda Jackson, Richard Benjamin és a remek alakítást nyújtó Art Carney oldalán komédiázik. Állítólag a film Henri-Pierre Roché második regénye, a Francois Truffaut által is feldolgozott Két angol lány és a kontinens alapján készült, de erre a stáblistán semmi sem utal, és a két mozi közti rokonság sem egyértelmű, még az alapsztori szintjén sem.
Vetítik: Viasat3 - 17:50

Francia csók
Lawrence Kasdan filmje párizsi érzelmi bonyodalmakról. Aki csókol: Kevin Kline. Akit csókolnak: Meg Ryan.
Vetítik: m1 - 20:20

Amikor a farok csóválja...
Barry Levinson emlékezetes szatírája Dustin Hoffman és Robert De Niro főszereplésével. További szereplők: Anne Heche, Denis Leary, Willie Nelson, Kirsten Dunst, William H. Macy, Woody Harrelson.
Vetítik: Viasat3 - 21:55

Spancserek
Elismert, anyagilag is sikeres vígjáték Paul Rudd, Rashida Jones és Jason Segel főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 22:00

Psycho
Alfred Hitchcock klasszikusa, minden idők egyik legjobb mozija.
Vetítik: Duna - 22:50

psycho-cinemagraph.gif

New York bandái
Martin Scorsese díjak tömegére jelölt (és sokat el is nyerő), emlékezetes eposza a XIX. századi Nagy Almáról. Szereplők: Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis, Cameron Diaz, Jim Broadbent, John C. Reilly, Henry Thomas, Liam Neeson, Brendan Gleeson.
Vetítik: m1 - 23:35

Nem vénnek való vidék
"(...) A Nem vénnek való vidék nem koppintás, hanem valami egyedülálló, még az egyedülálló mozikból álló Coen-életműben is. Talán nem a legjobb filmjük, talán a hype alábbhagyásával másképp fogjuk értékelni, talán lehetne benne kevesebb McCarthy és több Coen... Valamit megfogott az évtized végének hangulatából, amit más alkotásnak nem sikerült hasonló erővel. És ha csak annyi érdeme lenne, hogy segített Cormac McCarthy nevét világszerte ismertté tenni, már nem lehetne okunk panaszra."
Vetítik: TV2 - 00:00

Angyal a hóban
David Gordon Green (Ananász Expressz) elismert romantikus drámája. Szereplők: Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Griffin Dunne, Tom Noonan.
Vetítik: RTL Klub - 01:05

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr716534713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása