Filmvilág blog

Tévéajánló - Kedd (05.27.)

Bocs Pinokkió, zavarok?

2014. május 27. - Orosdy Dániel

pinokio2008v.jpgGyilkosság az Orient expresszen
A Gyilkosság az Orient Expresszen nem egy Kánikulai délután, A 12 dühös ember vagy A város hercege, ám így is remekmű a maga nemében, amit egyrészt a díjak-jelölések tömege, másrészt máig töretlen népszerűsége bizonyít. Christie regénye a Lindbergh bébi rejtélyére adott sajátos megoldást a címben szereplő híres-neves Orient Expresszre helyezve és néhány napba sűrítve a csavaros cselekményt. Lumet nem sokra ment volna a sztárparádéval (Albert Finney, Lauren Bacall, Martin Balsam, Ingrid Bergman, Jacqueline Bisset, Jean-Pierre Cassel, Sean Connery, John Gielgud, Wendy Hiller, Anthony Perkins, Vanessa Redgrave, Rachel Roberts, Richard Widmark, Michael York, Colin Blakely), ha nem képes néhány luxusfülke és egy étkező díszletében trükkös beállításokkal, különleges lencsékkel, torz hatást keltő flashbackekkel a lehető legnagyobb feszültséget gerjeszteni. Munkája nem csak a krimik és Agatha Christie-feldolgozások, hanem a vonaton játszódó filmek történetében is mérföldkő.
Vetítik: Film+ - 09:00

Pinokkió
Bob Hoskins emlékére! Carlo Collodi művének tévéfilm-változata, érdekes módon több olyan ifjú színművésszel (Alessandro Gassman, Violante Placido), akinek az édesapja olasz filmsztár (volt).
Vetítik: Film Mánia - 17:00

Már megint egy dilis amcsi film
Az amerikai tinikomédiák szórakoztató paródiája.
Vetítik: Viasat3 - 21:15

Recsk 1950-53 - Egy titkos kényszermunkatábor története
Böszörményi Géza és Gyarmathy Lívia Félix-díjas dokumentumfilmje, a Szökés című történelmi dráma szellemi előzménye. Böszörményi annak idején belülről is megismerhette a recski internálótábor mindennapjait.
Vetítik: Duna World - 21:25

Nászút féláron
Székely István vígjátéka Jávor Pál, Ágai Irén, Kabos Gyula és Erdélyi Mici főszereplésével.
Vetítik: Duna - 21:45

Zavarok
Nagy Anikó Mária tévéfilmje. Szereplők: Tóth Ildikó, Rajkai Zoltán, Tasnádi Bence.
Vetítik: m1 - 23:00

Bocs!
Szirmai Márton kisjátékfilmje Ónodi Eszterrel, Szávai Viktóriával és Keszég Lászlóval.
Vetítik: m1 - 23:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr966210836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása