Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (05.19.)

2014. május 19. - Orosdy Dániel

X-Men kezdetek: Farkas
A Tsotsi rendezőjének képregényfilmje. Szereplők: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Danny Huston, Ryan Reynolds.
Vetítik: Cool - 21:10

Ammen
2012 között készült az Ammen című dokumentumfilm, amely egy kis Szatmár megyei falu, Szatmárcseke cigány-sorának életébe nyújt betekintést. Szatmárcseke 1600 fős település az ukrán-román-magyar határon, Magyarország egyik legszegényebb régiójában. A rendkívüli mértékű munkanélküliség folytán a faluban mindennapos a nélkülözés, az emberek közmunkaprogramból, segélyekből élnek. A roma kisebbség létszáma évről évre nő. Az iskoláskorúak közötti aránya jelenleg ötven százalék. Az utca lakói egy amerikai pásztor vezetésével hat évvel ezelőtt „bemerítkeztek” és felvették a baptista vallást. Hozott-e változást a hit az életükbe? Segített-e a boldogulásukban? Mennyire kitartó, mély az istenhitük? Miért fontos a karizmatikusság? Lehet-e a vallás közösség összetartó erő? A film - többek között - ezekre a kérdésekre keresi a választ. (sajtóközl.)
Vetítik: Duna - 21:45

A fenevad
Greg McLean krokodilos horrorja Radha Mitchell és Sam Worthington főszereplésével. Nem rossz, de nem éri el McLean korábbi filmjének (Wolf Creek - A haláltúra) nívóját.
Vetítik: Film+ - 00:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr396178667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása