Filmvilág blog

Tévéajánló - Vasárnap (05.04.)

Malick, Glazer, Branagh

2014. május 04. - Orosdy Dániel

Sittmentes Új Évet!
John G. Avildsen (Rocky, Karate kölyök) romantikus rablóvígjátéka Peter Falk, Charles Durning és Tom Courtenay főszereplésével.
Vetítik: Film+ - 10:45

Az új világ
Terrence Malick második filmje a nagy visszatérést jelentő Az őrület határai után. Pocahontas történetének moziváltozata Q'Orianka Kilcherrel, Christian Bale-lel, Colin Farrell-lel és Christopher Plummerrel. Nem valami jó.
Vetítik: Viasat3 - 12:15

Csigalépcső
Bán Frigyes filmje Somogyvári Rudolf, Vass Éva és Sütő Irén főszereplésével.
Vetítik: Duna - 16:15

Harmadik típusú találkozások
A Cápa váratlan, de végül mindent elsöprő anyagi sikere pillanatok alatt addig sosem látott magasságba repítette fiatal direktorát. Spielberg többé nem ismert lehetetlent. A folytatást sürgető stúdióra és a lábai előtt heverő, jobbnál jobb forgatókönyveket szorongató producerekre egyaránt fittyet hányva szinte azonnal visszatért fiatalkori álmaihoz, s elkészítette első professzionális science fiction filmjét. A fő téma az idegenekkel történő földi kapcsolatteremtés, valamint az ahhoz vezető út, de a rendező ezúttal is az átlagember nézőpontjából meséli el nagyszabású történetét. Spielbergnél a különös kinézetű, de barátságos űrlények – akik érkezésükkel egy időben több történelmi rejtélyről is fellebbentik a fátylat – nem csak hogy szeretik a zenét, de még a Kodály-féle kézjeleket is pontosan ismerik. A kelleténél talán hosszabb az út, míg a kisvárosi villamossági szakember az első észleléstől eljut a nagy találkozás színhelyéig, ám a – többek között Richard Dreyfuss és Francois Truffaut nevével fémjelzett – nagyszerű színészgárda mellett Zsigmond Vilmos (Oscar-díjjal jutalmazott) fényképezése, John Williams fülbemászó kísérőzenéje, valamint Douglas Trumbull vizuális megoldásai is jócskán ellensúlyozzák az egyenetlen ritmust. (KCS)
Vetítik: ATV - 19:55

Zöld Lámpás
Quentin Tarantino egyik kedvenc filmje 2011-ből, igaz, "Futottak még" kategóriában. Egyébiránt Martin Campbell képregényfilmje sok ismerős arccal (Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Temuera Morrison etc.).
Vetítik: RTL Klub - 20:00

Karol - Az ember, aki pápa lett 2. rész
Életrajzi tévéfilm Karol Wojtyláról, azaz a világszerte népszerű II. János Pál pápáról.
Vetítik: Duna - 21:05

West Side Story
A Rómeó és Júliát feldolgozó Broadway-musical Oscar-díjas klasszikus moziadaptációja. Rendezte: Robert Wise és Jerome Robbins. Ernest Lehman forgatókönyvíró kivételével minden jelölt Oscarral távozott haza, így többek között a rendezők, a producer (Wise), a vágó, az operatőr, két mellékszereplő és a zeneszerzők.
Vetítik: m1 - 21:40

west_side_story.jpg

Vasangyalok
Hongkongi-tajvani akciófilm kemény csajokkal (Moon Lee, többek között).
Vetítik: Viasat6 - 22:00

Gamer - Játék a végsőkig
Sci-fi Michael C. Hall, Gerard Butler, Kyra Sedgwick, John Leguizamo és Alison Lohman főszereplésével a Crank-sorozat atyjaitól.
Vetítik: RTL Klub - 22:05

Földre szállt boszorkány
Nora Ephron vígjátéka Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine, Michael Caine és Jason Schwartzman főszereplésével.
Vetítik: TV2 - 22:20

1911
Géczi Zoltán szerint Jackie Chan filmje "esztétikai szempontból bitang módon erős (propagandaanyagként a visszataszító agymosás csimborasszója)".
Vetítik: Film+ - 22:35

Peremvidéken
Díjakkal-jelölésekkel elhalmozott svéd-finn dráma Noomi és Ola Rapace főszereplésével. (Utóbbi a férje az előbbinek, és többek között a Skyfallban is láthattunk.)
Vetítik: m1 - 00:10

Mary Shelley: Frankenstein
Kenneth Branagh szöveghű Mary Shelley-adaptációja a rendező és Robert De Niro főszereplésével.. A forgatókönyv társírója: Frank Darabont. Producer: Francis Ford Coppola, James V. Hart. További szereplők: Helena Bonham Carter, Tom Hulce, Aidan Quinn, Ian Holm, John Cleese. Jobbnak hangzik, mint amilyen.
Vetítik: TV2 - 00:20

Születés
Jonathan Glazer (Szexi dög) Arany Oroszlánra jelölt filmje.
Vetítik: RTL Klub - 00:35

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr656082661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása