Filmvilág blog

Tévéajánló - Csütörtök (05.01.)

Spielberg, Marshall, Hafström

2014. május 01. - Orosdy Dániel

Trükkös gyémántrablás (alias Hibátlan gyémántok)
A velencei kalmár, a Neruda postása és az 1984 rendezőjének krimije Michael Caine-nel, Demi Moore-ral, Lambert Wilsonnal és Joss Acklanddel.
Vetítik: Film+ - 19:00

Elhajlási engedély
A Farrelly-fivérek párkapcsolati komédiájában két férfi (Owen Wilson és Jason Sudeikis) egy hét felmentést kapnak házassági esküjük alól a feleségeiktől (Jenna Fischer és Christina Applegate). (BS)
Vetítik: RTL Klub - 21:00

A rítus
Mikael Hafström részben kis hazánkban forgatott thrillere decens színészgárdával (Anthony Hopkins, Alice Braga, Rutger Hauer, Toby Jones).
Vetítik: Film+ - 21:10

Egyszerűen bonyolult
Nancy Meyers romantikus vígjáték, ugyancsak Steve Martinnal, valamint Meryl Streeppel, John Krasinskival és Alec Baldwinnal.
Vetítik: TV2 - 21:45

A kilencedik légió
A barlanggal a horror hazai rajongói között is (el)ismertséget szerző Neil Marshall új filmjében a rómaiak kilencedik légiója küzd a Brittaniában őslakos pikt törzsekkel. Akció, vér, és sok-sok lassítás. Szereplők: Michael Fassbender, Dominic West, Olga Kurylenko, Ulrich Thomsen. (BS)
A kilencedik légióval látszólag egy újabb műfajban próbálja ki magát – kosztümös akciófilm a Gladiátor és a 300 után szabadon –, a látványos külsőségek mögött azonban ezúttal is kedvenc alaptémáját, az üldözést-menekülést variálja. A legnagyobb hibája az, hogy nem tud, vagy nem akar olyan karaktereket teremteni, akikért a néző őszintén szoríthatna. (Baski Sándor kritikája a Filmvilág 2010/08. számában olvasható.)
Vetítik: m1 - 22:30

kilencedik légió.jpg

Elizabeth: Az aranykor
Az Elizabeth folytatása, ismét a Shekhar Kapur -- Cate Blanchett rendező-főszereplő párostól. További szereplők: Geoffrey Rush, Clive Owen, Jordi Mollá, Samantha Morton, Rhys Ifans.
Vetítik: TV2 - 00:05

Malária 1. rész
Olasz televíziós horror. Helyszín: a huszas évek fasiszta Olaszországa.
Vetítik: m1 - 00:40

A.I. - Mesterséges értelem
Steven Spielberg (elvileg) Stanley Kubrick és Brian Aldiss koncepciója alapján kidolgozott sci-fije. Védelmezői szerint legalább annyira Kubrick filmje, mint amennyire Spielberg-mozi. Jelen sorok írója szerint nem rossz, nem rossz, és a derék Stevenhez képest kifejezetten sötét hangulatú (itt-ott...), de az öreg Stanley akkor se tudott volna ennyire érzelmes (érzelgős?) lenni, ha nagyon komolyan elhatározza magát.
Vetítik: TV2 - 02:00

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr46096901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása