Filmvilág blog

Nagy zeneszerzők nyomában - Koncert-dokumentumfilmek az Urániában

Sajtóközl. + programajánló

2014. március 31. - filmvilág

beethoven nyomában.jpgAz Uránia Nemzeti Filmszínház különleges vetítéssorozatot szervez Great Composers - Nagy zeneszerzők nyomában címmel. Április 19-től a neves brit dokumentumfilm-rendező, a hazánkban is nagy sikerrel vetített Leonardo Live és az Exhibitions (Manet, Munch, Vermeer) filmek alkotója (forgatókönyvírója, rendezője és producere), Phil Grabsky négy részes sorozatát tűzi műsorra az Uránia Nemzeti Filmszínház, együttműködésben a filmeket forgalmazó Pannónia Szórakoztató Kft. nemzetközi művészeti ügynökséggel.

A Beethoven, Mozart, Haydn és Chopin életművét bemutató „koncert-dokumentumfilmek”-ben száznál is több klasszikus zenemű, ill. zeneműrészlet hangzik el, a világ élvonalába tartozó művészek és zenekarok előadásában. A koncertfelvételeket a zenészekkel, zenetörténészekkel és további szakértőkkel készített interjúk tarkítják, átfogó képet adva a zeneszerzők munkásságáról, sokszor új megvilágításba helyezve azt.

A sorozatot április 19-én a Beethoven nyomában nyitja, amely átfogó és izgalmas beszámoló a nagy zeneszerző életéről és munkásságáról. A filmben 65 zenemű hangzik el egészben vagy részleteiben a világ legkiválóbb muzsikusainak tolmácsolásában. A csodálatosan fényképezett film készítése során 100 interjú készült zenészekkel, zenetörténészekkel. A film távolról sem csak a felszínen kotorászik: a megtört, zsörtölődő zseni ráégett bélyegétől alig látszódó, igazi Ludwig van Beethoven érdekli. A Beethoven nyomában szembeszáll a romantikus mítosszal: a süketség sújtotta, de nehéz sorsával hősiesen szembenéző figurával, aki „halhatatlan szerelmesét" keresi, és mindvégig nőtlen marad. Az eredmény? Egy ettől merőben különböző, jóval érdekesebb sors.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr635886897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása