Filmvilág blog

Itt a Friss Hús!

Programajánló

2014. március 25. - filmvilág

Friss_Hus_special.JPGIdén is megrendezik a Friss Hús fesztivált, amely a hazai rövidfilmes termést szemlézi, bemutatkozási lehetőséget nyújt a hazai filmes tehetségeknek és megismerteti munkáikat a szélesebb közönséggel, valamint a külföldi rövidfilmes trendekbe is bepillantást nyújt. A formátum iránt érdeklődő közönség 66 alkotást nézhet meg a március 27-30 között megrendezett szemlén a Toldi moziban. A fesztivált először 2013 tavaszán rendezték meg, az öt magyar filmes blokkra körülbelül 2000 néző volt kíváncsi. A nagy érdeklődésre való tekintettel a fesztivált pótvetítések követték. Idén nemzetközi versenyprogrammal egészül ki a program: a változatos összeállításba olyan országokból érkeztek alkotások, mint Thaiföld, Kína, Spanyolország, USA, illetve Irán.

A fesztiválon a párhuzamosan futó magyar és nemzetközi programba beválogatott filmek listája a Daazo blogján olvasható. Új filmmel mutatkozik be többek között Kerékgyártó Yvonne, Szirmai Márton, Szabó Simon, Kárpáti György Mór, Felméri Cecília, Fabricius Gábor, illetve a tavalyi Friss Húson is sikeresen szereplő Grosan Cristina. Két Berlinalét megjárt alkotás is szerepel a fesztivál programjában: Bucsi Réka animációja, a Symphony Nr. 42 és Ferge Roland El című filmje.

A nemzetközi szekció olyan filmeket is bemutat, amelyek sikeresen szerepeltek fontos nemzetközi fesztiválokon (Sundance, Berlinale Shorts, Clermont-Ferrand). A Friss Hús Budapest zsűritagjai az utolsó napon hirdetik ki a hazai és a nemzetközi versenyprogram győztesét.

Friss Hús Classics

A Friss Hús Classics, azaz 6 remek film a tavalyi fesztiválról megnézhető online, ingyen, április 1-ig. Látható például Nagy Dénes tavaly Cannes-ban is bemutatkozó, többszörösen díjazott alkotása, a Lágy eső, vagy az Angelina Jolie által is méltatott Körforgalom, Nagypál Orsolya filmje.

A Friss Hús Classics filmjei a következő linken tekinthetők meg: http://www.daazo.com/channels/friss-hus-classics/films

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr665875412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása