Filmvilág blog

Tévéajánló - Szerda (03.05.)

Koncsalovszkij, Struges, Jordan

2014. március 05. - Orosdy Dániel

másik én.jpgValdez lovai
Charles Bronson és John Sturges rendező ötödik, utolsó közös filmje (két leghíresebb közös munkájuk A hét mesterlövész és A nagy szökés volt).
Vetítik: Film Mánia - 11:45

Gilbert Grape
Lasse Hallström drámája Peter Hedges regénye és forgatókönyve alapján. Szereplők: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis, Mary Steenburgen, John C. Reilly, Crispin Glover.
Vetítik: Film Mánia - 16:45

Az oroszlán télen 1-2.
Andrej Koncsalovszkij tévéfilmje James Goldman híres darabja és forgatókönyve nyomán (az 1968-as moziváltozat 3 Oscart és tucatnyi egyéb díjat nyert). Főszereplők: Glenn Close, Patrick Stewart, Jonathan Rhys Meyers, Konrád Antal.
Vetítik: Film Mánia - 19:00

Tremors 2. - Ahová lépek ismét szörny terem
A Tremors jól fogadott, eredetileg videón kijött folytatása jórészt azonos szereplőkkel.
Vetítik: Story4 - 20:50

A másik én
Neil Jordan thrillere Jodie Foster, Terrence Howard és Mary Steenburgen főszereplésével.
Vetítik: Viasat3 - 21:25

Bilincs és mosoly
Az egyik legemlékezetesebb börtönfilm nem is „hagyományos” fegyházban, hanem egy munkatáborban játszódik, valahol messze délen. A forgatókönyv Donn Pearce önéletrajzi ihletésű regényén alapul, aki két évet húzott le egy chain gangben. A filmből így aztán pontosan kiderül, hogyan működtek az ehhez hasonló fegyencközösségek, mégsem ez érdekelte legjobban az alkotókat, hanem a főhős, Lucas Jackson alakja. Paul Newman, pályája talán legemblematikusabb és legtesthezállóbb szerepében, egy olyan férfit játszik, aki még a börtönben is szabad tud maradni, hasonlóan Nicholson McMurphy-jéhez (Száll a kakukk fészkére). Luke nem akar mindenáron, csak a lázadás kedvéért szembeszegülni a börtön nehézfiújával vagy az őrökkel, de nem is hajlandó megalkudni, bukása ezért elkerülhetetlen. Érdekesség, hogy a film egyetlen Oscarját George Kennedy kapta, aki Newmannal szemben, erősen túljátszotta a szerepét. (BS)
Vetítik: Duna - 22:00

Alien - A nyolcadik utas: a Halál
A sci-fi horror óriási sikert aratott alapműve, minden idők egyik legjobb mozija, egyben a Ridley Scott és Sigourney Weaver pályájának nagy lökést adó alkotás.
Vetítik: Film+ - 23:15

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr175843099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása