Filmvilág blog

Tévéajánló - Hétfő (02.17.)

Levinson, Lynch, Verhoeven

2014. február 17. - Orosdy Dániel

tűz jöjj velem.jpgZaklatás
Barry Levinson erotikus thrillere Michael Crichton regénye alapján, Demi Moore és Michael Douglas főszereplésével. Korrekt, nem több, de ez is valami. (És ha Levinsonból sosem elég, a Zaklatás után rögtön a valamivel alacsonyabb hatásfokon pörgő A gömböt adja ugyanez a csatorna.)
Vetítik: Viasat3 - 21:20

Elemi ösztön
Trendteremtő botrány- és sikerfilm a kilencvenes évekből. Paul Verhoeven Hitchcock-utalásokban bővelkedő erotikus thrilleréhez Joe Eszterhas szállította az alapanyagot, de ott kísért benne a rendező hollandiai remeke, A negyedik férfi is. Főszereplők: Sharon Stone, Michael Douglas.
Vetítik: Film Mánia - 22:00

A Sakál
Frederick Forsyth regényének második feldolgozása. A mű meghatározó moziadaptációja továbbra is a Fred Zinneman-féle 1973-as A sakál napja.
Vetítik: Story4 - 22:35

Twin Peaks - Tűz, jöjj velem!
David Lynch talán legnagyobb gyűlölőtáborral rendelkező kultfilmje, nem véletlenül (a biztonság kedvéért azért jelölték Arany Pálmára). A szereplőgárda azért nem semmi: Sheryl Lee, Moira Kelly, Ray Wise, Kyle MacLachlan, David Bowie, Mädchen Amick, Miguel Ferrer, Heather Graham, Chris Isaak, Lynch, James Marshall, Harry Dean Stanton, Kiefer Sutherland. A forgatókönyvön a rendező Mark Frost helyett Robert Engels-szel dolgozott.
Vetítik: Film Mánia - 00:20

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr555817830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása