Filmvilág blog

Menjek / Maradjak: London

Előzetes

2014. február 06. - filmvilág

menjekmaradjak.JPGA „kivándorló” magyarok életét dokumentáló Menjek/Maradjak stábja a tervezett sorozat első állomásaként New Yorkban forgatott. A félórás filmet bemutattuk itt a blogon is, azóta pedig elkészült a következő, londoni epizód, amely a nyáron kerül majd a nagyközönség elé.
Becslések szerint jelenleg százezernél is több magyar vállal munkát, tanul, illetve tervezi hosszabb-rövidebb tartózkodását, esetleg végleges letelepedését a nyolcmilliós metropoliszban. Az epizód készítését kiterjedtebb előkészítő munka és kutatás előzte meg, amit könnyített a helyszín relatív közelsége, továbbá a filmek közönségének adományai és néhány cég konkrét anyagi támogatása is.  

Az epizód hat fiatal magyar életét követi közelebbről nyomon. A négy férfi és két nő között van szakács-vállalkozó, diák, táncosnő, orvos, zenész és egy sofőr. A szereplők kiválasztásában a stáb arra törekedett, hogy minél színesebben, ugyanakkor hűen tudja bemutatni a Londonban élő magyarok mindennapjait, személyes és általános dilemmáit.   

A New York-i film végefőcím dalát adó Anima Sound System ismét hozzájárult a film zenéjéhez, új számuk, a napokban megjelenő Crossroads videóklipjében (lásd: a tovább után) néhány képkocka erejéig a Menjek/Maradjak: London szereplői is feltűnnek. A nagyvárosi meditáció tematikájú klip Londonban forgott és szintén a Menjek/Maradjak filmesei készítették.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmvilag.blog.hu/api/trackback/id/tr335801472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása